Σε τροχιά δυο τίτλων ο Μιχαλακόπουλος στο Βελιγράδι

 
Σε τροχιά δυο τίτλων ο Μιχαλακόπουλος στο Βελιγράδι
tn team Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2023 - 22:33

Ο Άλκης Μιχαλακόπουλος προκρίθηκε στα ημιτελικά των μονών και των διπλών στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe στα 14άρια που φιλοξενείται στο Βελιγράδι, Bozicni Turnir. Στα προημιτελικά ολοκλήρωσαν τις καλές τους παρουσίες η Λυδία Παναγιωτίδου και η Στελίνα Νούτσου.

Ο Άλκης Μιχαλακόπουλος συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στο κλαμπ του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι και στα indoor χωμάτινα γήπεδά του, όπου φιλοξενείται το 14άρι τουρνουά 3ης κατηγορίας Tennis Europe "Bozicni Turnir 2023".

Ο αθλητής του Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, Νο.4 στα 14άρια στη χώρα μας και Νο.1 στο ταμπλό του Βελιγραδίου, έμεινε πίσω με σετ στην πρεμιέρα του στο τουρνουά, όμως ξεπέρασε το εμπόδιο του Σέρβου Pavle Stojilkovic με 4-6, 6-3, 6-2 και μέχρι σήμερα δεν έχει χάσει άλλο σετ.

Στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Σκοπιανό Gorjan Vukikjevikj με 6-1, 6-2, ενώ στα προημιτελικά σήμερα επικράτησε του Σλοβένου Patrik Semenic με 6-3, 6-3. Αύριο θα αναμετρηθεί με τον Σέρβο Luka Ceramilac, No.3 στο ταμπλό, για μια θέση στον τελικό.

Παράλληλα ο Άλκης διεκδικεί τον τίτλο και στο διπλό, όπου είναι επίσης στο Νο.1 του ταμπλό, μαζί με τον Σέρβο συμπαίκτη του, Filip Djokic. Στον 1ο γύρο οι δυο τους είχαν νικήσει τους Σέρβους Ugljesa Djokovic και Krsto Krivokapic με 6-0, 6-3, ενώ σήμερα για τα προημιτελικά απέκλεισαν τον Ιάσονα Ροβά και τον Σέρβο Luka Kostic, με 6-3, 6-2.

Αύριο, Μιχαλακόπουλος και Djokic θα αντιμετωπίσουν τον Κροάτη Ivan Dumbovic και τον Σλοβένο Semenic, Νο.4 στο ταμπλό, για μια θέση στον τελικό.

Η ελληνική αποστολή στο Βελιγράδι ήταν μεγάλη και εκτός από τον Άλκη στο κυρίως ταμπλό των αγοριών έπαιξαν ακόμα οι Ιάσονας Ροβάς και Αλέξανδρος Νούλας. Ο Ροβάς, που όπως αναφέρθηκε έπαιξε και στα προημιτελικά του διπλού, έπαιξε στον 1ο γύρο του μονού με τον Σέρβο Mihailo Topic, Νο.2 στο ταμπλό, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-3, 6-1.

Ο Νούλας ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του, όπου κέρδισε τον Σέρβο Anrija Sadzakovic με 6-3, 6-2. Στη συνέχεια έπαιξε στο κυρίως ταμπλό με τον Ugljesa Djokovic, από τον οποίο ηττήθηκε με 1-6, 6-2, 6-0.

Στα προκριματικά αγωνίστηκε και ο Βασίλης Περλέγκας, που κέρδισε τον Ιταλό Gabriele Galesi με 6-1, 6-3, όμως ηττήθηκε στον τελευταίο προκριματικό γύρο από τον Σέρβο Minja Zivkovic, με 6-3, 6-1. Ο Βασίλης έπαιξε και στο διπλό, μαζί με τον Σέρβο Andrija Dragicevic, φτάνοντας έως την προημιτελική φάση.

Στα κορίτσια, πολύ καλές παρουσίες είχαν η Λυδία Παναγιωτίδου και η Στελίνα Νούτσου, που έφτασαν αμφότερες ως την τελική 8άδα.

Η Παναγιωτίδου απέκλεισε τη Σέρβα Lara Cvijic με 6-1, 6-2 και την Ουγγαρέζα Milla Szalay με 6-2, 6-1, όμως σήμερα ηττήθηκε στα προημιτελικά από τη Σκοπιανή Sara Mitevska με 6-0, 6-1.

Η Νούτσου από την πλευρά της κέρδισε τη Ρουμάνα Medeea Alessia Ferestean με 7-5, 6-0 και τη Σέρβα Nadja Prodanovic με 6-2, 6-1, σήμερα όμως "λύγισε" στα τρια σετ από την Ισραηλινή Aline Amsalem, με 4-6, 6-2, 6-2.

Στα διπλά, η Νούτσου και η Σέρβα Nadja Prodanovic έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, κερδίζοντας τις Σέρβες Lena Katalinic και Dragica Stevanovic με 6-3, 6-2. Σήμερα γνώρισαν την ήττα από την Σέρβα Helena Korac και τη Mitevska, με 6-0, 6-3.

Η Παναγιωτίδου έπαιξε μαζί με την Κύπρια Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού, με την οποία ήταν στο Νο.2 του ταμπλό, αλλά ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τις Σέρβες Marija Djukic και Andrea Lola Popovic με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots