Πρωταθλήτριες στη Θεσσαλονίκη Αλεξάνδρα και Λυδία Παναγιωτίδου

 
Πρωταθλήτριες στη Θεσσαλονίκη Αλεξάνδρα και Λυδία Παναγιωτίδου
tn team Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 - 17:00

Η Αλεξάνδρα και η Λυδία Παναγιωτίδου κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό των κοριτσιών στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενείται στη Les Raquettes Tennis Academy στη Θεσσαλονίκη, ενώ η Αλεξάνδρα προκρίθηκε και στον τελικό του μονού.

Οι αδερφές Παναγιωτίδου, Αλεξάνδρα και Λυδία, κέρδισαν σε έναν πολύ ωραίο τελικό τις Ελένη Χατζηαβραάμ και Μυρτώ Πρωιμάκη με 6-4, 2-6, 10-6, για να αναδειχθούν πρωταθλήτριες στο Omilos Protathliton Thessalonikis U16, το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που διοργανώνεται στη Les Raquettes Tennis Academy στη Θεσσαλονίκη.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος που κέρδισαν μαζί Αλεξάνδρα και Λυδία, λόγω και της διαφοράς ηλικίας που έχουν, αφού αγωνίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες.

Για τη 16χρονη Αλεξάνδρα, που είναι μια από τις πρωταγωνίστριες της εβδομάδας και στο μονό, ήταν ο 10ς τίτλος σε τουρνουά της Tennis Europe, 5ος στο διπλό και 2ος σε 16άρι τουρνουά.

Η 13χρονη Λυδία είχε ήδη 10 τίτλους στην καριέρα της σε τουρνουά της Tennis Europe, ωστόσο όλα στην κατηγορία των 12 ετών και σήμερα σήκωσε το πρώτο της τρόπαιο στην κατηγορία των 16 ετών.

Στην πορεία τους μέχρι τον τίτλο, οι αδερφές Παναγιωτίδου, αμφότερες αθλήτριες του Ο.Α Θεσσαλονίκης, απέκλεισαν στον 1ο γύρο το κορυφαίο ζευγάρι του ταμπλό, τις Σέρβες Stela Dzimovic και Gala Ivanovic με 6-2, 2-6, 11-9, στα προημιτελικά κέρδισαν τις Βουλγάρες Anastasiya Barzakova και Aleksandra Rangelova με 6-2, 6-2, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν δυο ακόμα Ελληνίδες, τις Κατερίνα Ουσταμπασίδου και Ειρήνη Μαρία Τσακίρη, με 6-1, 6-2.

Η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, διεκδικεί τον τίτλο και στα μονά, όπου θα παίξει στον τελικό αύριο για το "double". Η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στο Νο.6 του ταμπλό και σημερα κέρδισε για τα ημιτελικά τη Βουλγάρα Briyana Ivanova, No.3 στο ταμπλό και Νο.184 στα 16άρια στην Ευρώπη, με 2-6, 6-1, 6-2.

Η Αλεξάνδρα είχε κερδίσει νωρίτερα στο τουρνουά τη Σκοπιανή Jana Bozinovska με 7-6 (2), 2-6, 6-3, τη Βουλγάρα Anastasiya Barzakova με 6-1, 6-2, καθώς και τη Σέρβα Gala Ivanovic, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.107 στα 16άρια στην Ευρώπη, με 6-2, 6-1.

Στον αυριανό τελικό, η αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσει και τη Νο.2 του ταμπλό, επίσης Σέρβα, Stela Dzimovic, που βρίσκεται στο Νο.118 της κατάταξης των κοριτσιών U16 της Tennis Europe.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του τουρνουά

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots