Μέχρι τα προημιτελικά η Κούσιου στο Nis

 
Θεοδώρα Κούσιου
Θεοδώρα Κούσιου
tn team Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 - 14:38

Μια πολύ καλή εβδομάδα είχε στο Nis της Σερβίας η Θεοδώρα Κούσιου, η οποία πέτυχε 3 νίκες και έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση του μονού στο διεθνές τουρνουά της ITF. Πολλές ελληνικές συμμετοχές στο σερβικό τουρνουά.

Η Κούσιου κατάφερε να φτάσει έως την τελική 8άδα του χωμάτινου τουρνουά της Σερβίας και της ITF, Nis Open, το οποίο ανήκει στην κατηγορία J30 (πρώην J5), πετυχαίνοντας συνολικά 3 νίκες.

Στην πρεμιέρα της, η 17χρονη Ελληνίδα αθλήτρια του Ο.Α. Κουφαλίων, επιβλήθηκε της Αλβανίδας Rea Qinami με 6-0, 6-0. Στη συνέχεια απέκλεισε την Ελβετίδα Ana Savic με 6-1, 6-1, ενώ στον 3ο γύρο κέρδισε και τη Stasa Bulatovic από το Μαυροβούνιο, με 6-4, 6-3.

Στα προημιτελικά, η Θεοδώρα γνώρισε την ήττα από τη Σλοβένα Kaja Najzer, με 6-2, 6-1.

Μέχρι τον 2ο γύρο του μονού έφτασε η Έλενα Παλιούρα, η οποία κέρδισε στην πρώτη της αναμέτρηση για το κυρίως ταμπλό των μονών την Polina Burenina με 6-1, 6-2. Στον 2ο γύρο η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε από τη Σέρβα Emilija Miljkovic με 7-5, 6-3, σε ένα κλειστό ματς.

Στο κυρίως ταμπλό των κοριτσιών αγωνίστηκαν και οι Καλομοίρα Ράλλη και Αριάδνη Συμέλα Κόκουλα, που δεν κατάφεραν όμως να μπουν στον 1ο γύρο. Η Ράλλη ηττήθηκε από την Anna Burnashova με 6-2, 3-6, 6-2 σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, ενώ η Κοκούλα γνώρισε την ήττα από τη Νο.4 του ταμπλό, Galena Krastenova, με 6-0, 6-3.

Στα προκριματικά αγωνίστηκαν οι Μαρία Ματσουκατίδη, Νίκη Βλάχου και Ζωή Πασβαντόγλου. Η Ματσουκατίδη κέρδισε τη Σέρβα Hana Djedovic με 6-0, 6-0 και μπήκε στον τελευταίο γύρο των προκριματικών, όπου όμως ηττήθηκε από τη Βουλγάρα Eva Nikolova, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-2, 6-4.

Η Πασβαντόγλου μπήκε στον 2ο γύρο των προκριματικών με bye, αλλά εκεί ηττήθηκε από την Κινέζα Xiang Liu με 6-1, 6-0, ενώ η Βλάχου ηττήθηκε στον 1ο προκριματικό γύρο από τη Σέρβα Jana Mrdovic με 6-4, 6-0.

Στα διπλά, η Έλενα Παλιούρα και η Ιταλίδα Giorgia Patti κέρδισαν στον 1ο γύρο την Ελβετίδα Ines Delaloye και τη Σέρβα Nevena Janosevic με 6-4, 6-2, μπαίνοντας στον 2ο γύρο. Εκεί ηττήθηκαν από τις Κινέζες Ni Xi και Wenfei Yu, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3.

Τέλος, στο τουρνουά των αγοριών του Nis αγωνίστηκαν στα προκριματικά δυο ακόμα ελληνόπουλα, ο Απόστολος Τζίμκας και ο Αριστοτέλης Μερτζανόπουλος. Ο Τζίμκας ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Μαυροβούνιο Vuk Vukicevic με 6-4, 6-3, ενώ ο Μερτζανόπουλος επίσης στον 1ο γύρο γνώρισε την ήττα από τον Καναδό Mihajlo Ilic, με 6-2, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots