Πρωταθλητές στην Πάτρα Παγώνης και Βολονάκη (pics)

 
Πρωταθλητές στην Πάτρα Παγώνης και Βολονάκη (pics)
tn team Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 - 17:05

Ο Ραφαήλ Παγώνης και η Κωνσταντίνα Βολονάκη ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Patras Juniors στην Πάτρα, κατακτώντας τους τίτλους στα μονά, αλλά και στα διπλά, όπου συνεργάστηκαν με τον Νικόλα Μπική και την Διόνη Κουκούλη αντίστοιχα.

Ολοκληρώθηκε σήμερα το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe (Category 2, U12) που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της ΑΕΤ Νίκη Πατρών στην Πάτρα.

Στον τελικό του μονού αγοριών, ο Ραφαήλ Παγώνης ήταν ο μεγάλος νικητής, επικρατώντας του Κωνσταντίνου Αντωνίου με 6-0, 6-1.

Μόλις 7 games έχασε όλη την εβδομάδα ο Παγώνης, Νο.1 στη χώρα μας στα 12άρια. Στη φάση των ομίλων κέρδισε τον Θάνο Ξηροτάγαρο με 6-0, 6-0, τον Μολδαβό Ilia Sanalatii με 6-1, 6-0 και τον Νικόλα Πανουσσόπουλο με 6-2, 6-1.

Μπήκε στα πλέι-οφ ο αθλητής του Ο.Α. Γλυφάδας, όπου κέρδισε κατά σειρά τον Τάσο Θωμόπουλο με 6-0, 6-0 και τον Νικόλα Μπική με 6-2, 6-0, για να μπει στον τελικό, όπου κέρδισε σήμερα και τον Κωνταντίνο Αντωνίου, με 6-0, 6-1.

Στο διπλό, ο Παγώνης και ο Μπικής αναδείχθηκαν πρωταθλητές, κερδίζοντας στον σημερινό τελικό τους Μάξιμο Παναγιώτη Δημητράκα και Νικόλα Πανουσσόπουλο, με 6-2, 6-1.

Για τον Παγώνη αυτό ήταν το 3ο "double" στη φετινή σεζόν σε τουρνουά της Tennis Europe, αφού είχε κερδίσει και τα δυο ταμπλό στο FOCUS Open στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, καθώς και στο Daimon Cup στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Στην Πάτρα είχε κερδίσει και πέρσι τον τίτλο, στα μονά, ενώ συνολικά έφτασε τους 9 τίτλους σε διοργανώσεις της Tennis Europe, 5 στα μονά και 4 στα διπλά.

Για τον Μπική, που ήταν φιναλίστ στα μονά και στα διπλά νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο τουρνουά του Τελ Αβίβ, αυτό ήταν το πρώτο τρόπαιο σε διοργάνωση της Tennis Europe.

Στα κορίτσια, μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Κωνσταντίνα Βολονάκη, που επίσης έκανε το "double".

Στον τελικό του μονού, η Βολονάκη κέρδισε την Σλοβάκα Maruschka Blaskovicova με 6-1, 6-1.

Η αθλήτρια του Α.Ο.Α. Αττικός Ήλιος, Νο.1 στη χώρα μας στα 12άρια, ξεκίνησε την πορεία της στο τουρνουά από τον πολύ δυνατό 2ο όμιλο, όπου βρέθηκαν μαζί οι 3 καλύτερες Ελληνίδες στην κατάταξη των κοριτσιών U12: Νο.1 η Βολονάκη, Νο.2 η Κουκούλη και Νο.3 η Μαρία Καζολέα!

Η Βολονάκη κέρδισε την Καζολέα με 6-3, 6-4 και την Κουκούλη με 4-6, 7-5, 10-7 σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, που θα μπορούσε να είναι και τελικός. Δεν μπόρεσε να αγωνιστεί η Παναγιώτα Κόλλια στη μεταξύ τους αναμέτρηση, με τη Βολονάκη να παίρνει με walkover τη νίκη και την 1η θέση του ομίλου με το 3 στα 3.

Στα πλέι-οφ η Βολονάκη απέκλεισε τη Γαλλίδα Heloise Ledoux στα προημιτελικά με 6-2, 6-1. Στα ημιτελικά, ξεπέρασε με walkover το εμπόβιο της Αντωνίας Αναστασίας Παπαγαπητού, για να μπει στον τελικό, όπου έχασε μόλις 2 games από την Blaskovicova.

Στον τελικό του διπλού, η Κουκούλη και η Βολονάκη κέρδισαν τις Εύα Γιάντση και Μυρτώ Κρητικού με 6-0, 6-2, για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Η Βολονάκη έφτασε τους 3 τίτλους σε διοργανώσεις της Tennis Europe, αφού είχε κερδίσει το διπλό στην Κάλυμνο την περσινή σεζόν (μαζί με την Κουκούλη).

Για την Κουκούλη αυτός ήταν ο 4ος τίτλος σε τουρνουά της Tennis Europe, καθώς είχε κερδίσει και τους δυο τίτλους πέρσι στην Κάλυμνο, καθώς και το διπλό στο Tirana Open, επίσης το 2022.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots