Ημιτελικά στο Μαυροβούνιο Ζαβουργιανός και Παναγιωτίδου

 
Niksic Tennis Club
Niksic Tennis Club
tn team Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 - 21:12

Πολύ καλές πορείες μέχρι τα ημιτελικά του Montenegro Cup στο Niksic του Μαυροβουνίου πραγματοποίησαν η Λυδία Παναγιωτίδου και ο Θάνος Ζαβουργιανός.

Σε δυο ημιτελικούς έπαιξε η Λυδία Παναγιωτίδου στο διεθνές τουρνουά U14 Category 3 της Tennis Europe που φιλοξενείται στα χωμάτινα γήπεδα του Tennis Club Niksic στο Μαυροβούνιο.

H 13χρονη Ελληνίδα αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, Νο.4 στην Ελλάδα στα 14άρια, μπήκε στην τελική 4άδα του μονού χάρη σε 3 καθαρές νίκες. Στον 1ο γύρο κέρδισε τη Μαυροβούνια Eva Angelina Radoman με 6-0, 6-0, στον 2ο γύρο την Πολωνή Julia Koper με 6-0, 6-0, ενώ στα προημιτελικά την Αυστριακή Kara Fronek, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-2, 6-1.

Η Λυδία, η οποία ήταν στο Νο.3 του ταμπλό, αντιμετώπισε σήμερα την Κροάτισσα Ana Petkovic για την ημιτελική φάση, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.24 στην Ευρώπη στα 14άρια, γνωρίζοντας την ήττα με 6-1, 7-5.

Στο διπλό συνεργάστηκε με μια άλλη Κροάτισσα, την Aleksandra Kardum, φτάνοντας επίσης μέχρι τα ημιτελικά. Στα προημιτελικά, όπου προκρίθηκαν με bye, κέρδισαν τις Irina Pishtolova και Sofia Popovic με 6-0, 6-0, όμως σήμερα ηττήθηκαν για τα ημιτελικά από τις Nicol Kovar και Mia Spirovska, με 7-6 (3), 6-7 (5), 10-6, σε ένα πολύ κλειστό ματς.

Στο ταμπλό των αγοριών, πολύ καλή πορεία μέχρι τα ημιτελικά έκανε ο Θάνος Ζαβουργιανός, ο οποίος πέτυχε επίσης 3 νίκες στο ταμπλό.

Στον 1ο γύρο αθλητής του Ηράκλειο "Ο.Α.Α.", Νο.5 στην Ελλάδα στα 14άρια, κέρδισε τον Σέρβο Miroslav Barjaktarovic με 6-0, 6-3. Στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Ιάπωνα Ryo Rachi με 6-1, 6-1, ενώ στα προημιτελιλά κέρδισε τον Σκοπιανό Gorjan Vukikjevik, Νο.6 στο ταμπλό, με 7-6 (4), 6-4.

Σήμερα ο Θάνος, Νο.4 στο ταμπλό, έδωσε ένα πολύ δυνατό ματς με τον Μαυροβούνιο Pavle Vukosavljevic, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.103 στα 14άρια στην Ευρώπη, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-3, 6-4.

Στο τουρνουά του Μαυροβουνίου αγωνίστηκε και ο Ραφαήλ Αντώνης Γακόπουλος, ο οποίος πέρασε στα προημιτελικά, χάρη στις εύκολες νίκες που έκανε απέναντι στον Σέρβο David Teofilovic με 6-0, 6-0 και τον Ρουμάνο Edward Ayan Neagos με 6-0, 6-1. Στην προημιτελική φάση έπαιξε με τον Γερμανό Nicolas Pfaefflin, Νο.3 στο ταμπλό, γνωρίζοντας την ήττα με 6-3, 6-1.

Τέλος, για το διπλό των αγοριών Ζαβουργιανός και Γακόπουλος κέρδισαν τους Ρουμάνους Stefan Chindris και Tudor Stefan Ionescu με 6-2, 6-1 και μπήκαν στα προημιτελικά, όπου τους σταμάτησαν οι Ιάπωνες Riku Nakamoto και Akihiro Toyoda, με 6-0, 6-3. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ιάπωνες κατέκτησαν και τον τίτλο σήμερα, ολοκληρώνοντας το τουρνουά χωρίς να απωλέσουν σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots