Παγώνης και Βολονάκη πρωταθλητές στην Πτολεμαΐδα (pics)

 
Παγώνης και Βολονάκη πρωταθλητές στην Πτολεμαΐδα (pics)
tn team Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 - 16:03

Ο Ραφαήλ Παγώνης και η Κωνσταντίνα Βολονάκη αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο διεθνές πρωτάθλημα στα 12άρια της Tennis Europe που έλαβε χώρα στα γήπεδα της Πτολεμαΐδας.


Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του Ptolemaida Junior

Έντονο ελληνικό στοιχείο είχαν οι σημερινοί τελικοί του Ptolemaida Junior, της διεθνούς διοργάνωσης της Tennis Europe (U12, Category 2), που έλαβε χώρα στα γήπεδα του Ο.Α. Πτολεμαΐδας.

Στον τελικό του μονού αγοριών, ο Ραφαήλ Παγώνης κέρδισε τον Θάνο Ξηροτάγαρο με 6-0, 6-1 και ολοκλήρωσε τη φανταστική του εβδομάδα.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής στην κατηγορία των 12 ετών στα αγόρια, έχασε μόλις 9 games σε 6 αναμετρήσεις αυτή την εβδομάδα στην Πτολεμαΐδα.

Στη φάση των ομίλων κέρδισε τον Βασίλη Καούνη με 6-0, 6-0 και τον Μάξιμο Καραγιαννόπουλο με 6-0, 6-2, ενώ στον αγώνα που έκρινε την 1η θέση με το Νο.2 στη χώρα μας στα 12άρια, Νικόλα Μπική, επικράτησε με 6-1, 6-3.

Μπήκε στα πλέι-οφ και εκεί απέκλεισε στα προημιτελικά τον Δημήτρη Γεροβασίλη, που εγκατέλειψε νωρίς στο 1ο σετ (με το σκορ στο 2-0), ενώ κέρδισε ακόμα τον Νικόλα Αγγλόπουλο με 6-2, 6-0, για να μπει στον τελικό, όπου κέρδισε σήμερα τον Θάνο Ξηροτάγαρο.


Ο Ραφαήλ Παγώνης


Η απονομή των μονών, από τα αριστερά προς τα δεξιά: Ραφαήλ Παγώνης, Θάνος Ξηροτάγαρος, Κωνσταντίνα Βολονάκη και Sofiya Zakharkiv


Ο Ραφαήλ Παγώνης και η Κωνσταντίνα Βολονάκη

Ο Παγώνης έκανε άλλο ένα double, αφού λίγο αργότερα έπαιξε και στον τελικό του διπλού. Με συμπαίκτη τον Μπική, κέρδισαν στον τελικό του Θεόφιλο Τσοκάνη και Θάνο Ξηροτάγαρο με 6-3, 6-2, για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Θυμίζουμε πως μια εβδομάδα πριν, ο Παγώνης είχε κάνει ένα ακόμα double στα γήπεδα της Α.Ε.Τ. Νίκη Πατρών και στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe Patras Juniors.

Στη φετινή σεζόν αυτό ήταν το 4ο double του σε τουρνουά της Tennis Europe, αφού το είχε κάνει ακόμα στο FOCUS Open στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, καθώς και στο Daimon Cup στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Συνολικά, έφτασε τους 11 τίτλους σε τουρνουά της Tennis Europe, έχοντας κερδίσει 6 στα μονά και 5 στα διπλά.

Για τον Μπική, που φυσικά κέρδισε το διπλό και στην Πάτρα μαζί με τον Παγώνη, αυτός ήταν ο 2ος τίτλος σε διοργάνωση της Tennis Europe.


Ο Ράφα Παγώνης και ο Νικόλας Μπικής

Στα κορίτσια, πρωταθλήτρια στα μονά αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Βολονάκη, η οποία κέρδισε στον τελικό τη Sofiya Zakharkiv από τη Βουλγαρία με 6-3, 6-2.

Και για τη Βολονάκη ήταν μια πολύ εντυπωσιακή εβδομάδα, αφού η Νο.1 στην Ελλάδα αθλήτρια στα 12άρια, δεν έχασε κανένα σετ σε 6 αναμετρήσεις, χάνοντας μόλις 13 games (τα 11 από αυτά σε ημιτελικό και τελικό).

Είχε κάνει ένα συντριπτικό πέρασμα από τη φάση των ομίλων, κερδίζοντας τη Ρουμάνα Sofia Ioana Stoica με 6-1, 6-0, καθώς και τις Εύα Γιάντση με 6-1, 6-0 και Ιωάννα-Αρσενία Μεντζέλου με 6-0, 6-0.

Στα προημιτελικά απέκλεισε και την Άλκηστη Εμμανουέλα Σταματάκη, με 6-0, 6-0. Στα ημιτελικά έδωσε ένα πολύ κλειστό ματς με την συμπαίκτριά της στο διπλό και Νο.2 στην Ελλάδα στα 12άρια, Διόνη Κουκούλη, την οποία κέρδισε με 7-5, 6-1, ενώ στον σημερινό τελικό κέρδισε και τη Βουλγάρα Zakharkiv, τη μια από τις δυο αθλήτριες που δεν ήταν από την Ελλάδα και συνέχισαν στα πλέι-οφ.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος για τη Βολονάκη σε τουρνουά της Tennis Europe, αφού πέρσι είχε κερδίσει μαζί με την Κουκούλη το διπλό στην Κάλυμνο, ενώ πριν μια εβδομάδα κέρδισε και τα δυο ταμπλό στην Πάτρα.


Η Κωνσταντίνα Βολονάκη

Στο διπλό της Πτολεμαΐδας, πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν οι Ειρήνη Μπεκιάρη και Αντωνία Παπαγαπητού, οι οποίες κέρδισαν μετά από έναν πολύ ωραίο τελικό τις Κουκούλη και Βολονάκη, με 6-3, 2-6, 10-7.

Και για τις δυο, αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε διοργάνωση της Tennis Europe.


Οι νικήτριες και οι φιναλίστ στο διπλό κοριτσιών

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του Ptolemaida Junior

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots