Φιναλίστ στη Μάλτα η Γεροντικού

 
Φιναλίστ στη Μάλτα η Γεροντικού
tn team Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 - 16:44

Στον πρώτο της τελικό σε τουρνουά της Tennis Europe αγωνίστηκε αυτή την εβδομάδα η Έλλη Γεροντικού, η οποία ήταν φιναλίστ στο Marsa Sports Club Tennis Europe U16 της Μάλτας. Πολύ καλή παρουσία στο μονό της ίδιας διοργάνωσης από τον Αντώνη Μαλαβάζο.

Η Γεροντικού συνεργάστηκε με την Ισπανίδα Carlota Souto και είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στα γήπεδα του Marsa Sports Club της Μάλτας, για να φτάσει έως τον τελικό του τουρνουά U16 Category 3 της Tennis Europe.

Στον 2ο γύρο, όπου προκρίθηκαν με bye, Γεροντικού και Souto επιβλήθηκαν των Ιταλίδων Federica Amoroso και Elisabetta Palmeri με 6-1, 6-2. Στη συνέχεια κέρδισαν για τα προημιτελικά τις Νο.5 του ταμπλό, Lisa Bolton και Pui Yin Lung, με 6-3, 6-4, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν τις Ιταλίδες Elisabetta Allegra και Diletta D' Amico, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-4, 4-6, 10-2.

Σήμερα έπαιξαν τον τελικό, κόντρα στην Ιταλίδα Bianca Baroglio και τη Μαλτέζα Emma Montebello, από τις οποίες γνώρισαν την ήττα με 6-3, 6-0.

Καλή πορεία και στο μονό έκανε η Γεροντικού αυτή την εβδομάδα στη Μάλτα. Συγκεκριμένα, πέρασε με bye στον 2ο γύρο και εκεί κέρδισε την Ιταλίδα Giulia Russo με 6-4, 6-4, για να προκριθεί στις "16" καλύτερες. Εκεί τη σταμάτησε η κορυφαία του ταμπλό, Veronica Cervac (6-0, 6-3), από τη Ρουμανία.

Στο Marsa της Μάλτας αγωνίστηκε και ο Αντώνης Μαλαβάζος αυτή την εβδομάδα, ο οποίος έφτασε μέχρι την καλύτερη 8άδα στα μονά.

Ο Αντώνης κέρδισε τον Σουηδό Nils Preger με 5-7, 6-4, 7-5, τον Γάλλο Edouard Reuter-Thomas με 6-4, 6-0 και τον Βρετανό Neo Armus, No.8 στο ταμπλό, με 6-2, 6-3, για να φτάσει στα προημιτελικά.

Εκεί έδωσε έναν ακόμα πολύ καλό αγώνα και πάλεψε μέχρι τέλους σε ένα πολύ κλειστό ματς με τον Νορβηγό Paul Hjorteland, Νο.1 στο ταμπλό, Νο.19 στην Ευρώπη στα 14άρια και Νο.103 στα 16άρια, αλλά τελικά δεν απέφυγε την ήττα με 6-3, 3-6, 6-2.

Στο διπλό ο Μαλαβάζος έπαιξε μαζί με τον Ουκρανό Pavlo Zhadan και πήραν την πρόκριση με bye για τον 2ο γύρο, εκεί όμως ηττήθηκαν από τους Σουηδούς Theodor Lyden και Nils Preger με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots