Λάρνακα: Τελικοί με ελληνικό ενδιαφέρον στα διπλά

 
Λάρνακα: Τελικοί με ελληνικό ενδιαφέρον στα διπλά
tn team Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 - 16:07

Οι Ελένη Χατζηαβραάμ, Στελίνα Νούτσου και Αιμιλία Πάντου, καθώς και οι Ραφαήλ Γακόπουλος και Παναγιώτης Γραμματικάκης, προκρίθηκαν στους τελικούς των διπλών στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe στα 16άρια της Herodotou Tennis Academy. Στα ημιτελικά των μονών ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Γραμματικάκης και Κατερίνα Ουσταμπασίδου.

Οι Στελίνα Νούτσου και Αιμιλία Πάντου κέρδισαν μετά από έναν πολύ ωραίο ημιτελικό της Βασιλική Γορανίτη και Δέσποινα Κοσκινά με 6-3, 3-6, 10-8, για να προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης της 2ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe, που φιλοξενείται στα σκληρά γήπεδα της Herodotou Tennis Academy.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν μια άλλη Ελληνίδα, την Ελένη Χατζηαβραάμ, που μαζί με την Λετονή συμπαίκτριά της, Aleksandra Rozkalne, κέρδισαν στον άλλον ημιτελικό τις Ρουμάνες Daria Bugaenco και Romina Hincu με 6-4, 7-6 (5).

Ελληνικό ενδιαφέρον θα υπάρξει και στον τελικό του διπλού αγοριών, αφού οι Ραφαήλ Γακόπουλος και Παναγιώτης Γραμματικάκης έφτασαν σε μια πολύ καλή νίκη επί των Andriy Maksymenko (Ουκρανία) και Arnas Viktoravicius (Λιθουανία), με 7-6 (4), 7-6 (1).

Αύριο θα διεκδικήσουν τον τίτλο απέναντι στους Κύπριους Mάρκο Ιακωβίδη και Αχιλλέα Μακρή, Νο.1 στο ταμπλό, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισαν τους Αντώνη Μαλαβάζο και Κωνσταντίνο Παπαναστασίου με 4-6, 6-3, 10-3.

Στα μονά, ολοκλήρωσαν σήμερα για την ημιτελική φάση τις καλές τους πορείες οι Παναγιώτης Γραμματικάκης και Κατερίνα Ουσταμπασίδου. Μετά από δυο κλειστά σετ, ο Γραμματικάκης ηττήθηκε από τον κορυφαίο του ταμπλό, Αχιλλέα Μακρή, με 6-4, 7-5.

Η Ουσταμπασίδου οδήγησε την πολύ δύσκολη αναμέτρησή της με την Κύπρια Νίνα Ανδρονίκου, Νο.1 στο ταμπλό, σε 3ο σετ, εκεί όμως λύγισε και γνώρισε την ήττα με 6-3, 5-7, 6-1.

Στους αυριανούς τελικούς ο Μακρής θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο Matija Putic, Νο.3 στο ταμπλό, ενώ η Ανδρονίκου τη Ρωσίδα Vlada Razina, Νο.2 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots