Το σήκωσαν Γακόπουλος και Γραμματικάκης στη Λάρνακα

 
Το σήκωσαν Γακόπουλος και Γραμματικάκης στη Λάρνακα
tn team Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 - 16:05

Ο Ραφαήλ Γακόπουλος και ο Παναγιώτης Γραμματικάκης κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό του διεθνούς τουρνουά της Herodotou Tennis Academy της Λάρνακας στα 16άρια της Tennis Europe.

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό για το TE U16 Herodotou Tennis Academy G2, οι Γακόπουλος και Γραμματικάκης, Νο.2 στο ταμπλό, κέρδισαν τους Κύπριους Μάρκο Ιακωβίδη και Αχιλλέα Μακρή, Νο.3 στο ταμπλό, με 2-6, 7-6 (2), 10-6.

Ήταν ένα ματς που έμοιαζε χαμένο για το ελληνικό δίδυμο, που βρέθηκε πίσω με 6-2, 4-2, 40-30 στα μέσα του 2ου σετ, έχοντας απέναντί του δυο εξαιρετικούς παίκτες. Οι Γακόπουλος και Γραμματικάκης ωστόσο κατάφεραν να μείνουν στο ματς και να στείλουν το σετ στο tie-break, όπου έχασαν μόλις 2 πόντους, ενώ αργότερα έπαιξαν καλύτερα και στο match tie-break των 10 πόντων, για την ολική επαναφορά.

Γενικά είχαν μια πολύ εξαιρετική εβδομάδα στην Herodotou Tennis Academy της Λάρνακας οι Γακόπουλος και Γραμματικάκης, που σήμερα έχασαν για πρώτη φορά σετ στο τουρνουά 2ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe.

Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τους Στέφανο Μαυρομιχάλη και Δημήτρη Μελισσόγλου με 6-3, 6-1, στα προημιτελικά τους Itamar Ronen και Θησέα Σιδεράκο με 6-2, 6-4 και στα ημιτελικά τους Andriy Maksymenko και Arnas Viktoravicius, Νο.4 στο ταμπλό, με 7-6 (4), 7-6 (1).

Για τον Γραμματικάκη αυτός ήταν ο 2ος τίτλος σε τουρνουά στα 16άρια της Tennis Europe, μετά το διπλό στην Αριδαία το 2023. Συνολικά ήταν ο 3ος τίτλος του σε τουρνουά της Tennis Europe, έχοντας κερδίσει και στα διπλά στις Σέρρες το 14άρι το 2022.

Ο αθλητής της Kalovelonis Tennis Academy, ο οποίος δουλεύει με τον Δημήτρη Καναβαράκη, είχε κατακτήσει επίσης τον τίτλο στο Junior Masters στα 16άρια στα μονά τον περασμένο Νοέμβριο και έχει αναρριχθεί από το Νο.30 στο Νο.6, προσεχώς και στο Νο.4, στα 16άρια στην Ελλάδα. 

Ο Γακόπουλος από την πλευρά του, αθλητη του Σ.Α. Καστοριάς Πρωτέας, κέρδισε για 1η φορά τίτλο σε 16άρι τουρνουά, ενώ συνολικά κατέκτησε τον 4ο τίτλο του σε τουρνουά της Tennis Europe, έχοντας κερδίσει 3 τίτλους στα διπλά και έναν στα μονά.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν και τα μονά στο τουρνουά της Λάρνακας, με τον Κύπριο Αχιλλέα Μακρή να κερδίζει στον τελικό αγοριών τον Σέρβο Matija Putic με 3-6, 6-0, 6-4 και τη Ρωσίδα Vlada Razina να επικρατεί στα κορίτσια της Κύπριας Νίνας Ανδρονίκου με 7-5, 6-4.

Στο διπλό των κοριτσιών, που ολοκληρώθηκε από χθες, πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν η Ελληνίδα Ελένη Χατζηαβραάμ και η Λετονή συμπαίκτριά της Aleksandra Rozkalne, που κέρδισαν στον τελικό τις Ελληνίδες Στελίνα Νούτσου και Αιμιλία Πάντου με 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots