Πρωταθλήτρια στη Γέιδα μετά από μυθική εβδομάδα η Καρανταλή!

 
Πρωταθλήτρια στη Γέιδα μετά από μυθική εβδομάδα η Καρανταλή!
tn team Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 - 21:00

Η Έλενα Καρανταλή αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην J60 διοργάνωση της ITF στη Γέιδα της Ισπανίας, ολοκληρώνοντας μια μυθική εβδομάδα, στην οποία πέτυχε 8 νίκες για να φτάσει στον 1ο της ITF τίτλο, ενώ την ίδια στιγμή μετράει 17 νίκες μέσα στις 3 τελευταίες εβδομάδες!

Τη 17η νίκη της στις 19 τελευταίες αναμετρήσεις της και εντός των τελευταίων 21 ημερών πανηγύρισε η Έλενα Καρανταλή, η οποία επιβλήθηκε της Βελγίδας Anastasia Huijsegoms, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.535 στην παγκόσμια κατάταξη U18, με 6-2, 1-6, 6-1.

Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία προπονείται στην Ad In Tennis Academy της Βαρκελώνης, πέτυχε 8 νίκες εντός των τελευταίων 7 ημερών στη Γέιδα της Ισπανίας, για να φτάσει στον 1ο της τίτλο σε διοργάνωση της ITF.

Ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της στο τουρνουά, όπως είχε κάνει και τις 2 προηγούμενες εβδομάδες, στις οποίες έφτασε μέχρι τη 16άδα στο J30 της Ζιρόνα και μέχρι τα προημιτελικά στο J60 της Ταραγόνα. Γι' αυτό και έφτασε τις 17 νίκες σήμερα, μέσα σε 21 μόλις ημέρες!

Αυτή την εβδομάδα στη Γέιδα έκανε το καλύτερο τουρνουά της μέχρι τώρα καριέρας της η νεαρή Ελληνίδα, η οποία έχασε το μόνο της σετ σήμερα, μέσα σε 8 αγώνες!

Στα προκριματικά είχε κερδίσει κατά σειρά την Ισπανίδα Indira Delgado Henarejos με 7-6 (4), 6-3, την Καναδή Nikol Kedun με 6-0, 6-2 και την Καζάκα Malika Kabdesh με 6-2, 6-4.

Στη συνέχεια ξεκίνησε την προσπάθειά της στο κυρίως ταμπλό με δυο εύκολες νίκες, κόντρα στις Ισπανίδες Maria Pardo Florensa με 6-0, 6-1 και Alexia Gonzalez Galino με 6-1, 6-1.

Στα προημιτεικά κέρδισε τη Ρωσίδα Anna Shkutova 7-5, 6-2, ενώ στα ημιτελικά κέρδιζε την Αργεντίνα Valentina Abril Bruno με 4-3, αλλά η αντίπαλός της εγκατέλειψε με τραυματισμό πριν ολοκληρωθεί το 1ο σετ.

Στον σημερινό τελικό μπήκε δυνατά η Καρανταλή και παρότι η Huijsegoms ήταν καλύτερη στο 2ο σετ και το πήρε εύκολα, η Ελληνίδα παίκτρια είχε αρκετές δυνάμεις και ήταν εκείνη που κυριάρχησε στο 3ο, για να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απίθανη εβδομάδα της στη Γέιδα της Καταλονίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots