Έσωσε 2 m.p. και συνεχίζει το σερί η Δέσποινα!

 
Έσωσε 2 m.p. και συνεχίζει το σερί η Δέσποινα!
Έσωσε 2 m.p. και συνεχίζει το σερί η Δέσποινα!
tennisnews team Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019 - 22:18

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ βγήκε νικήτρια από μια μάχη 3 ωρών και 37 λεπτών με την Alba Carillo Marin, σε έναν αγώνα που έπρεπε να σβήσει και 2 match point, για να φτάσει τις 12 διαδοχικές νίκες στο ITF World Tennis Tour και να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Λας Πάλμας.

Η Παπαμιχαήλ συνεχίζει τις φανταστικές εμφανίσεις της στα τουρνουά της ITF και στο Λας Πάλμας της Ισπανίας. Στον 2ο γύρο του Disa Gran Canaria, η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε της Ισπανίδας Alba Carillo Marin με 5-7, 6-3, 7-6 (1), σε μια αναμέτρηση που πλησίασε τις 4 ώρες σε διάρκεια.

Η Δέσποινα απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-3 στο 1ο σετ, το οποίο έχασε με 5-7 και μπήκε σε μπελάδες. Παρόλα αυτά κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή, κερδίζοντας μια εξαντλητική και μαραθώνια μάχη.

Προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ και δεν κοίταξε πίσω της για να το κατακτήσει με 6-3, ενώ στο αποφασιστικό σετ έκανε και πάλι νωρίς break και βρέθηκε μπροστά με 5-2. Η Carillo Marin δεν είχε πει όμως την τελευταία της λέξη και κέρδισε 4 games στη σειρά για να περάσει μπροστά με 6-5.

Η Δέσποινα έσβησε 2 match point στο 12ο game και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της για το 6-6. Λίγο αργότερα διατήρησε "ζωντανό" και το νικηφόρο της σερί, κάνοντας ένα επιβλητικό tie-break, στο οποίο έχασε μόνο έναν πόντο.

Η Παπαμιχαήλ, η οποία έχει κατακτήσει τα 2 τελευταία τουρνουά 25.000 δολαρίων που συμμετείχε, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης του Λας Πάλμας την Ελβετίδα Leonie Kung, No. 8 στο ταμπλό και Νο. 378 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Παρά την πολύ εξαντλητική αναμέτρησή της στο μονό, η Παπαμιχαήλ κέρδισε και τον αγώνα της στο διπλό αργότερα, όπου προκρίθηκε στα ημιτελικά. Μαζί με την Αιγύπτια παρτενέρ της, Maiar Sherif, κέρδισαν τις Amandine Hesse και Kung, No. 4 στο ταμπλό, με 6-1, 6-3. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες του ταμπλό, Marina Bassols Ribera και Shuo Feng.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots