Μέχρι τα προημιτελικά η Σακελλαρίδη

 
Σαπφώ Σακελλαρίδη
Σαπφώ Σακελλαρίδη © Holger Luhr
tennisnews team Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 - 12:08

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη ολοκλήρωσε την καλή πορεία της στο τουρνουά αυτής της εβδομάδας των 15.000 δολαρίων στην Αττάλεια, με ήττα στα τρια σετ από την Καζάκα Zhiber Kulambayeva, No.5 στο ταμπλό, στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αν και προηγήθηκε με σετ, η 16χρονη Σαπφώ δεν κατάφερε να πετύχει ακόμα μια μεγάλη νίκη στην Αττάλεια και να μπει για 3η φορά φέτος σε ημιτελικό Futures διοργάνωσης. Μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά μάχης, η Kulambayeva πήρε τη νίκη με 5-7, 6-3, 6-1.

Η Σακελλαρίδη έκανε μια πολύ εντυπωσιακή ανατροπή στο 1ο σετ, στο οποίο έχανε με 1-5, αλλά πήρε τα 6 επόμενα games και το κατέκτησε με 7-5! Δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο 2ο σετ, στο οποίο ήταν πίσω με 4-1 και μείωσε σε 4-3, 15-40, αλλά δεν αξιοποίησε το διπλό break point για να επιστρέψει για τα καλά στο σετ και έμεινε πίσω με 5-3.

Η 19χρονη Καζάκα, η οποία είναι στο Νο.5 του ταμπλό και στο Νο.631 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε break στη συνέχεια για να πάρει το 2ο σετ με 6-3 και στο 3ο σετ εκτός από το momentum είχε και περισσότερες δυνάμεις από την Ελληνίδα παίκτρια, για να πάρει 6 games στη σειρά και να μετατρέψει το 0-1 σε 6-1.

Και αυτή, ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα για τη Σαπφώ, που μέχρι στιγμής έχει δώσει όλους τους αγώνες της για το 2020 στην Αττάλεια, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Για να φτάσει σε άλλον έναν προημιτελικό, χρειάστηκε να περάσει στον 1ο γύρο το εμπόδιο της Κινέζας YeXin Ma, No.2 στο ταμπλό και Νο.470 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-5, 5-7, 6-3. Στον 2ο γύρο κέρδισε και τη Γερμανίδα Nastasja Mariana Schunk, με 6-3, 6-2.

Να σημειωθεί πως οι υποχρεώσεις της γι' αυτή την εβδομάδα δεν τελείωσαν ακόμα, καθώς μπήκε εκτάκτως και στο ταμπλό των διπλών, ως alternate, μαζί με τη Βελγίδα Laure Line Glaude. Στον 1ο γύρο οι δυο τους θα αντιμετωπίσουν την Καζάκα Kamila Kerimbayeva και τη Ρωσίδα Ekaterina Vishnevskaya.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots