"Έπεσε" μαχόμενη η Σακελλαρίδη

 
Σαπφώ Σακελλαρίδη
Σαπφώ Σακελλαρίδη
tennisnews team Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 - 16:49

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον 2ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων της Αττάλειας, γνωρίζοντας την ήττα στις λεπτομέρειες έπειτα από μεγάλη μάχη που έδωσε με τη Ρουμάνα Georgia Andreea Craciun, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.361 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Με θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε ακόμα μια παρουσία της Σαπφούς Σακελλαρίδη σε διεθνές τουρνουά της ITF. Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία πανηγύρισε μια νίκη επίσης σήμερα, ηττήθηκε για 2ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων της Αττάλειας από την Georgia Andreea Craciun, με 7-6 (0), 7-5, έπειτα από 2 ώρες μάχης.

Η Σακελλαρίδη έπαιξε πρώτα με μια άλλη Ρουμάνα, την Ioana Zvonaru, με την οποία μονομάχησε για σχεδόν 2,5 ώρες χθες, με τις δυο παίκτριες να κερδίζουν από ένα σετ. Το ματς, που ήταν για τον 1ο γύρο του τουρνουά, συνεχίστηκε σήμερα και σε περίπου μισή ώρα (2 ώρες και 54 λεπτά συνολικής διάρκεια παιχνιδιού), η Σακελλαρίδη επικράτησε με 7-6 (5), 5-7, 6-1.

Αργότερα η νεαρή τενίστρια μας αντιμετώπισε και την Craciun, μια πολύ δυνατή παίκτρια που βρίσκεται στο Νο.361 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, έχοντας φτάσει έως και το Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF.

Και στα δυο σετ πάλεψε πολύ σκληρά η Σακελλαρίδη, η οποία ήταν μπροστά με 3-1 στο 1ο σετ, αλλά βρέθηκε και πίσω με 3-5, πριν ισορροπήσει ξανά τα πράγματα. Στα κρίσιμα σημεία ήταν πιο ουσιαστική η Craciun, η οποία δεν έχασε ούτε έναν πόντο στο tie-break του 1ου σετ, ενώ κέρδισε και το πολύ κρίσιμο 12o game στο 2ο σετ, στο οποίο επίσης οι δυο παίκτριες ήταν πολύ κοντά.

Στην Αττάλεια βρίσκονται και τα τρια αδέρφια της Σαπφούς, που αγωνίστηκαν στα προκριματικά του ανδρικού τουρνουά. Ο 19χρονος Μιχάλης Σακελλαρίδης κέρδισε στην πρεμιέρα του τον Ολλανδό Erdem Isitan με 7-6 (4), 6-0, αλλά ηττήθηκε στη συνέχεια από τον Τούρκο Berk Ilkel, με 6-0, 6-1. Ο 16χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης κέρδισε τον Τούρκο Guney Ege Cetin με 3-6, 7-5, 10-6 και ολοκλήρωσε την πορεία του επίσης στον 2ο προκριματικό γύρο, από τον Ουκρανό Oleksandr Ovcharenko, No.4 στο ταμπλό, με 6-1, 6-0. Τέλος, ο 14χρονος Δημήτρης Σακελλαρίδης ηττήθηκε από τον Ρώσο David Bogatin με 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots