Πολύ μεγάλη νίκη για τη Σακελλαρίδη

 
Σαπφώ Σακελλαρίδη
Σαπφώ Σακελλαρίδη
tennisnews team Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 - 16:05

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά των 15.000 δολαρίων της Αττάλειας, χάνοντας μόλις 5 games από την Gabriela Ce, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.241 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA!

Μια πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία μάλιστα χρειάστηκε μόλις 75 λεπτά για να την πετύχει, κερδίζοντας την 27χρονη Βραζιλιάνα Gabriela Ce με 6-1, 6-4.

Κάνοντας ένα αψεγάδιαστο 1ο σετ, η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχασε δύσκολα και μετά από διπλό break point το 2ο game για να ισοφαριστεί σε 1-1, πριν κερδίσει 12 πόντους στη σειρά, για να "ξεφύγει" με 4-1. Αργότερα έκανε νέο break και επέκτεινε το σερί της στα 5 νικηφόρα games, για να κατακτήσει το σετ με 6-1.

Στο 2ο σετ η Ce, η οποία βρίσκεται παράλληλα και στο Νο.24 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF και είναι μια πολύ έμπειρη και πολύ δυνατή παίκτρια στο χώμα, κατάφερε να προηγηθεί με 3-0, όμως η Σακελλαρίδη πέρασε στην αντεπίθεση και με ένα ακόμα μεγάλο σερί 5 κερδισμένων games ανέλαβε τα ηνία με 5-3.

Στο 10ο game η νεαρή Ελληνίδα χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-40 και να σώσει διπλό break point, για να ολοκληρώσει την αποστολή της σε 1 ώρα και 15 λεπτά, κερδίζοντας τους 4 τελευταίους πόντους του αγώνα.

Εκτός από μια τεράστια επιτυχία, που συνοδεύτηκε από την 9η πρόκρισή της σε προημιτελικά Futures διοργάνωση, η Σαπφώ σημείωσε και την 4η διαδοχική νίκη της στο τουρνουά αυτής της εβδομάδας, το οποίο ξεκίνησε από τα προκριματικά, χωρίς να έχει χαμένο σετ.

Αύριο θα διεκδικήσει την είσοδό της στα ημιτελικά, απέναντι στην Ιταλίδα Nuria Brancaccio, Νο.792 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και Νο.203 στην κατάταξη της ITF. Όπως και εκείνη, η Brancaccio έχει επίσης ξεκινήσει την πορεία της από τα προκριματικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots