Μεγάλη ανατροπή και ημιτελικά η Σακελλαρίδη!

 
Σαπφώ Σακελλαρίδη
Σαπφώ Σακελλαρίδη
tennisnews team Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 - 15:31

Νέα μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία βρέθηκε πίσω με 2-6, 2-5, 30-40 κι όμως κατάφερε να κερδίσει τη Nuria Brancaccio και να προκριθεί στον 4ο ημιτελικό της καριέρας της σε επαγγελματική διοργάνωση στο ITF Tour.

Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε πίσω με την πλάτη στον τοίχο, αλλά βρήκε τρόπο να πάρει την πολύ σπουδαία πρόκριση νίκη στην Ιταλίδα Brancaccio με 2-6, 7-5, 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 31 λεπτά μάχης.

Μετά το 1ο σετ, το οποίο έφυγε γρήγορα από τα χέρια της, η Σακελλαρίδη βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και στο 2ο σετ, στο οποίο ήταν πίσω με double break στο 2-5. Χρειάστηκε μάλιστα να σβήσει match point στο σερβίς της Ιταλίδας στο επόμενο game, πριν καταφέρει να το "γυρίσει" και να κάνει ένα σωτήριο break, που την κράτησε στο ματς.

Υπερασπίστηκε το σερβίς της στη συνέχεια για να μειώσει σε 4-5, ενώ στο επόμενο game έσβησε ακόμα ένα match point, για να κάνει λίγο αργότερα νέο break και να ισοφαρίσει σε 5-5! Στο 11ο game η νεαρή Ελληνίδα έσωσε ένα break point και κράτησε το σερβίς της για το 6-5, για να κάνει με love το 3ο διαδοχικό της break αργότερα και να ολοκληρώσει την απίστευτη ανατροπή του 2ου σετ, για το 7-5.

Κέρδισε 5 συνεχόμενα games η Σακελλαρίδη, με τα 4 από αυτά μάλιστα να είναι πολύ κλειστά games, στα οποία η Ιταλίδα είχε τις ευκαιρίες της. Αυτό φυσικά άλλαξε τα δεδομένα και εκμεταλλευόμενη το ψυχολογικό αβαντάζ η Σαπφώ προηγήθηκε με 3-0 στο 3ο σετ, δεν είχε όμως ολοκληρώσει την αποστολή της, με την Brancaccio να αντιστέκεται.

Η 20χρονη Ιταλίδα, που επίσης είναι qualifier στο τουρνουά της Αττάλειας, μείωσε πρώτα σε 3-2 και αργότερα ισοφάρισε σε 4-4, φέρνοντας ξανά την ισορροπία στο ματς. Ανταποκρίθηκε με ένα love service game η Σαπφώ, για να προηγηθεί εκ νέου με 5-4, ενώ αργότερα έκανε και το break που της χάρισε τη νίκη, ολοκληρώνοντας τον αγώνα έχοντας κερδίσει τους 8 από τους 9 τελευταίους πόντους.

Αυτή ήταν η 5η διαδοχική νίκη της Σακελλαρίδη στη χωμάτινη διοργάνωση των 15.000 δολαρίων, στην οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά και σήμερα έχασε για πρώτη φορά σετ. Θυμίζουμε πως χθες πέτυχε μια από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας της, απέναντι στην Βραζιλιάνα Gabriela Ce, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.241 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Αύριο, στον 4ο ημιτελικό που θα δώσει σε διοργάνωση 15.000 δολαρίων, την περιμένει μια νέα πρόκληση, απέναντι στην Τσέχα Aneta Laboutkova, Νο.583 στην παγκόσμια κατάταξη.

Μια φορά έχει προκριθεί στην καριέρα της ως τώρα σε τελικό ITF επαγγελματικής διοργάνωσης η Σαπφώ, πέρσι τέτοια εποχή, όταν και πάλι αγωνιζόταν στα τουρνουά της Αττάλειας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots