Ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά η πορεία της Ματούλα

 
Μάρθα Ματούλα
Μάρθα Ματούλα
tn team Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 - 14:12

Η Μάρθα Ματούλα ολοκλήρωσε την πολύ καλή της εβδομάδα στα ημιτελικά της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στη σημερινή της αναμέτρηση, η Ματούλα αντιμετώπισε τη Γερμανίδα Anna Gabric, No.4 στο ταμπλό και Νο.691 στην παγκόσμια κατάταξη. Μετά από έναν κλειστό ημιτελικό, η Gabric πήρε τη νίκη με 6-4, 6-4 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Και στα δυο σετ η 24χρονη Ελληνίδα ήταν πολύ κοντά. Στο 1ο σετ επετρεψε από το 0-2 και ισοφάρισε σε 2-2 και σε 3-3, η Gabric όμως κέρδισε τα 2 επόμενα games και προηγήθηκε με 5-3. Η Μάρθα μείωσε σε 5-4 και ήταν κοντά στο επόμενο game, η Γερμανίδα όμως δεν έχασε την ψυχραιμία της και έκλεισε το σετ στο σερβίς της.

Στο 2ο σετ η Ματούλα ήταν και πάλι πίσω με break στο 2-3, αλλά ισοφάρισε σε 3-3 και κράτησε ένα κρίσιμο service game της για να περάσει μπροστά με 4-3. Το ίδιο έκανε και η Gabric ωστόσο, που ισοφάρισε σε 4-4, έκανε το break για το 5-4 και έκλεισε το παιχνίδι λίγο μετά, έπειτα από 1 ώρα και 51 λεπτά.

Η Ματούλα, η οποία τα πηγαίνει πολύ καλά τους τελευταίους μήνες στα τουρνουά της ITF, πρόσθεσε άλλη μια καλή πορεία στο ενεργητικό της, έως τα ημιτελικά του τουρνουά της Lyttos Beach Tennis Academy. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να κάνει 3 νίκες, στις οποίες έφτασε με εντυπωσιακό τρόπο.

Στον 1ο γύρο επιβλήθηκε της Σλοβάκας Lucia Hanesova με 6-1, 6-1, στον 2ο γύρο κέρδισε τη Σλοβένα Veronika Erjavec, No.2 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2, ενώ στα προημιτελικά απέκλεισε τη Σλοβάκα Sofia Milatova, No.5 στο ταμπλό, με 6-2, 6-0.

H Ελληνίδα τενίστρια θα παραμείνει στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, καθώς θα αγωνιστεί και στο Futures της επόμενης εβδομάδας, που θα γίνει στα γήπεδα της Lyttos Beach.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots