Στη 16άδα Ματούλα και Χριστοφή στο Ηράκλειο

 
Μάρθα Ματούλα
Μάρθα Ματούλα
tn team Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 - 18:40

Η Μάρθα Ματούλα και η Ελένη Χριστοφή προκρίθηκαν αμφότερες στις "16" καλύτερες του Futures των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στο Lyttos Beach του Ηρακλείου, παίρνοντας άνετες νίκες στα δυο σετ.

Η Μάρθα Ματούλα έχασε μόνο ένα game από την προερχόμενη από τα προκριματικά Kristyna Hrabalova, κερδίζοντας την Τσέχα τενίστρια με 6-0, 6-1 σε 64 μόλις λεπτά.

Πολύ καλή εμφάνιση και από την Ελένη Χριστοφή, που ξεκίνησε την πορεία της από τα προκριματικά και πέτυχε την 3η διαδοχική της νίκη γι' αυτή την εβδομάδα. Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε της Γαλλίδας Karen Marthiens με 6-0, 6-4 σε 1 ώρα και 32 λεπτά.

Άτυχος στάθηκε ο Αριστοτέλης Θάνος, που αγωνίστηκε στον 1ο γύρο του μονού ανδρών σήμερα, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας τραυματισμού στα μέσα του 1ου σετ, ενώ ήταν πίσω με 2-4, στην αναμέτρησή του με τον Γερμανό Tim Handel, Νο.4 στο ταμπλό.

Στο διπλό των γυναικών, η Έλλη Λογοθέτη και η Ιταλίδα Ginevra Parentini Vallega Montebruno, ηττήθηκαν από τη Ρωσίδα Anna Ukolova και την Κορεάτισσα Hwiwon Wi με 1-6, 5-7.

Αύριο η δράση στα γήπεδα του Lyttos Beach θα συνεχιστεί με τον 2ο γύρο των μονών και τα προημιτελικά των διπλών.

Η Ματούλα θα αντιμετωπίσει την κορυφαία του ταμπλό, Veronika Erjavec από τη Σλοβενία, που βρίσκεται στο Νο.640 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και στο Νο.136 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF. Δύσκολη αποστολή και για τη Χριστοφή, που θα παίξει με τη Ρωσίδα Anna Ukolova, No.4 στο ταμπλό και Νο.722 στον κόσμο, ενώ η Έλλη Λογοθέτη θα παίξει με τη Σλοβάκα Laura Svatikova, Νο.1345 στον κόσμο.

Στο διπλό, Χριστοφή και Ματούλα θα παίξουν με τις Ιταλίδες Giorgia Pinto και Sofia Rocchetti για μια θέση στα ημιτελικά. Στους άνδρες, ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Sanjar Fayziev θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά τους Αμερικανούς Preston Brown και Kyle Seelig, ενώ ο Αριστοτέλης Θάνος, που είναι αμφίβολος εξαιτίας του τραυματισμού του, παίζει με τον Λετονό Karlis Ozolins, κόντρα στον Σουηδό Marius Ruzgas και στον Αυστριακό Jonas Trinker.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots