Μεγάλες προκρίσεις για Ματούλα και Χριστοφή στο Ηράκλειο

 
Μεγάλες προκρίσεις για Ματούλα και Χριστοφή στο Ηράκλειο
tn team Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 - 18:44

Η Μάρθα Ματούλα και η Ελένη Χριστοφή σημείωσαν αμφότερες μεγάλες νίκες για να μπουν στα προημιτελικά του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach, ενώ κέρδισαν και στο διπλό, όπου προκρίθηκαν στα ημιτελικά.

Η Ματούλα απέκλεισε από τον 2ο γύρο της διοργάνωσης της Κρήτης την Σλοβένα Veronika Erjavec, Νο.1 στο ταμπλό, Νο.136 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF και Νο.640 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, κερδίζοντάς την με 6-4, 6-4.

Και στα δυο σετ η 24χρονη Ελληνίδα, η οποία βρίσκεται στο Νο.930 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν πίσω με 3-4, αλλά έκανε από ένα καθοριστικό break στο 9ο game του κάθε σετ και πέρασε μπροστά με 5-4, για να σερβίρει με επιτυχία για την κατάκτησή τους και να ολοκληρώσει την πολύ καλή νίκη της σε 1 ώρα και 33 λεπτά.

Η Χριστοφή με τη σειρά της έκανε έναν εντυπωσιακό αγώνα και συνέτριψε τη Ρωσίδα Anna Ukolova, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.722 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-0, 6-2. Η 23χρονη Ελληνίδα, η οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της, κέρδισε τα 8 πρώτα games της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 6-0, 2-0, ενώ μετά "ξέφυγε" με 5-1 στο 2ο σετ, το οποίο έκλεισε στο 8ο game.

Λίγες ώρες μετά τις νίκες τους στα μονά, Χριστοφή και Ματούλα έπαιξαν και στο διπλό, όπου συνεργάζονται. Τα πήγαν και εκεί εξαιρετικά, κερδίζοντας τις Ιταλίδες Giorgia Pinto και Sofia Rocchetti, με 6-3, 6-2, για να μπουν στα ημιτελικά.

Στα ημιτελικά των διπλών των ανδρών μπήκαν άλλοι δυο Έλληνες παίκτες, οι Μάρκος Καλοβελώνης και Αριστοτέλης Θάνος. Ο Καλοβελώνης, που μοιράζεται το Νο.1 του ταμπλό με τον Ουζμπέκο Sanjar Fayziev, κέρδισε τους Αμερικανούς Preston Brown και Kyle Seelig με 6-3, 6-4. Ο Θάνος και ο Λετονός συμπαίκτης του, Karlis Ozolins, κέρδισαν τους Marius Ruzgas και Jonas Trinker με 6-3, 6-7 (2), 10-2.

Τέλος, σήμερα αγωνίστηκε στα γήπεδα του Lyttos Beach και η Έλλη Λογοθέτη, για τον 2ο γύρο του μονού, δεν κατάφερε όμως να συνεχίσει την πολύ καλή εβδομάδα της, καθώς ηττήθηκε από τη Σλοβάκα Laura Svatikova, με 6-2, 6-1.

Αύριο, η δράση στα γήπεδα του Lyttos Beach θα συνεχιστεί με τα προημιτελικά των μονών και τα ημιτελικά των διπλών. Η Ματούλα θα παίξει με την Pinto και η Χριστοφή με τη Γερμανίδα Julia Kimmelmann στα μονά, ενώ στο διπλό, Χριστοφή και Ματούλα θα αντιμετωποίσουν τη Ρωσίδα Anna Ukolova και την Κορεάτισσα Hwiwon Wi. Στο διπλό των ανδρών, ο Καλοβελώνης και ο Fayziev θα παίξουν με τους Ολλανδούς Alec Deckers και Max Houkes και ο Θάνος και ο Ozolins θα αντιμετωπίσουν τους William Ma και Alexis Musialek, με τους δυο Έλληνες να διεκδικούν τις δυο θέσεις του τελικού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots