4άδα η Ματούλα στο μονό, τελικό στο διπλό με Χριστοφή

 
Μάρθα Ματούλα
Μάρθα Ματούλα
tn team Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 - 16:43

Η Μάρθα Ματούλα έκανε ακόμα ένα εντυπωσιακό αγώνα στο Lyttos Beach και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου. "Λύγισε" μετά από μάχη 4 ωρών (!) η Ελένη Χριστοφή, που προκρίθηκε αργότερα στον τελικό του διπλού μαζί με τη Ματούλα. Στον τελικό του διπλού θα είναι και ο Μάρκος Καλοβελώνης.

Η Ματούλα ήταν πολύ εντυπωσιακή στη σημερινή της αναμέτρηση με την Ιταλίδα Giorgia Pinto, Νο.1187 στον κόσμο, την οποία συνέτριψε με 6-0, 6-0 σε 42 μόλις λεπτά!

Αυτή ήταν η 3η νίκη στην εβδομάδα για τη Ματούλα, Νο.930 στον κόσμο, που κέρδισε ακόμα την Τσέχα Kristyna Hrabalova με 6-0, 6-1 και τη Σλοβένα Veronika Erjavec, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.640 στον κόσμο, με 6-4, 6-4.

Χωρίς χαμένο σετ θα πάει στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο τη Γερμανίδα Fabienne Gettwart, Νο.1308 στον κόσμο, που κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά.

Μεγάλη μάχη έδωσε η Ελένη Χριστοφή, που "λύγισε" από μια άλλη Γερμανίδα, τη Julia Kimmelmann, Νο.950 στον κόσμο, από την οποία ηττήθηκε με 6-4, 5-7, 7-6 (5) μετά από 3 ώρες και 52 λεπτά αγώνα!

Η Χριστοφή, που ξεκίνησε από τα προκριματικά και είχε περισσότερους αγώνες στην πλάτη της, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 1ο σετ, στο οποίο είχε προηγηθεί με 4-0 και το έχασε με 6-4! Στο 3ο σετ επίσης είχε τις ευκαιρίες της, καθώς προηγήθηκε με 3-1 και με 4-3, αλλά η 25χρονη Γερμανίδα ισορρόπησε το σετ και αργότερα το κέρδισε στο tie-break.

Αργότερα έγιναν και τα ημιτελικά του διπλού, όπου η Ματούλα και η Χριστοφή κέρδισαν τη Ρωσίδα Anna Ukolova και την Κορεάτισσα Hwiwon Wi με 6-0, 6-3. Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσουν τις Ρουμάνες Illinca Dalina και Simona Ogescu.

Στον τελικό του διπλού ανδρών θα αγωνιστεί ο Μάρκος Καλοβελώνης, ο οποίος μαζί με τον Ουζμπέκο Sanjar Fayziev κέρδισε τους Ολλανδούς Alec Deckers και Max Houkes με 6-4, 6-2.

Καλοβελώνης και Fayziev θα διεκδικήσουν τον 2ο διαδοχικό τίτλο τους μετά από το 25άρι στο Νουρ Σουλτάν, αντιμετωπίζοντας στον τελικό τον Αυστραλό William Ma και τον Γάλλο Alexis Musialek, που κέρδισαν στον άλλον ημιτελικό τους Αριστοτέλη Θάνο και Karlis Ozolins, με 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots