Πρώτος τίτλος για τη Ματούλα

 
Μάρθα Ματούλα
Μάρθα Ματούλα
tn team Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 - 15:30

Η Μάρθα Ματούλα ολοκλήρωσε με τον ιδανικότερο δυνατό τρόπο την φανταστική εβδομάδα της στο Ηράκλειο, αφού μια μέρα μετά το διπλό, κατέκτησε τον τίτλο και στο μονό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach!

Η Ματούλα κέρδισε αυτό το Σαββατοκύριακο τον πρώτο της επαγγελματικό τίτλο ITF στο διπλό, αλλά και στο μονό, αφού μετά τον χθεσινό της θρίαμβο μαζί με την Ελένη Χριστοφή, κέρδισε σήμερα στον τελικό του μονού τη Γερμανίδα Julia Kimmelmann, με 6-0, 7-5.

Ήταν μια τρομερή εβδομάδα για τη Μάρθα, που απώλεσε μόλις ένα σετ στην πορεία της μέχρι τον τίτλο. Στον 1ο γύρο κέρδισε την Τσέχα Kristyna Hrabalova με 6-0, 6-1 και στον 2ο γύρο απέκλεισε την κορυφαία του ταμπλό και Νο.640 στον κόσμο, Veronika Erjavec από τη Σλοβενία, με 6-4, 6-4. Στα προημιτελικά συνέτριψε την Ιταλίδα Giorgia Pinto με 6-0, 6-0 και στα ημιτελικά έχασε το πρώτο της σετ, αλλά κέρδισε τη Γερμανίδα Fabienne Gettwart με 6-3, 2-6, 6-2.

Η Ματούλα κάνει μια πολύ καλή χρονιά και "φλερτάρει" εδώ και εβδομάδες με τον πρώτο της τίτλο σε Futures, αφού ήταν φιναλίστ πριν από έναν μήνα στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων της Σωζόπολης, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, ξανά στο Ηράκλειο, ήταν ημιφιναλίστ.

Όλα αυτά, ενώ έως και πολύ πρόσφατα στα περισσότερα τουρνουά 15.000 δολαρίων που λάμβανε μέρος αναγκαζόταν να παίζει και προκριματικά, εξαιτίας της θέσης της στην κατάταξη.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.930 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, με career high το Νο.928. Αναμένεται ωστόσο να κάνει πολύ σύντομα την πρώτη της είσοδο στο Top 900, μετά και τη νέα πολύ καλή εβδομάδα της στην Κρήτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots