Πρωταθλήτριες στο Ηράκλειο Χριστοφή και Παύλου!

 
Πρωταθλήτριες στο Ηράκλειο Χριστοφή και Παύλου!
tn team Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 18:05

Η Ελένη Χριστοφή και η Δήμητρα Παύλου κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο. Αυτός ήταν ο 2ος συνεχόμενος τίτλος στο Lyttos Beach για τη Χριστοφή και ο 1ος τίτλος καριέρας σε Futures για την Παύλου.

Η Χριστοφή και η Παύλου ολοκλήρωσαν την φανταστική τους εβδομάδα στο Ηράκλειο, κερδίζοντας στον σημερινό τελικό τις κορυφαίες του ταμπλό, την Ιταλίδα Giorgia Pinto και τη Γιαπωνέζα Risa Ushijima, με 6-3, 7-6 (8).

Στο 1ο σετ οι δυο Ελληνίδες τενίστριες επέστρεψαν από το 1-3 και κέρδισαν 5 games στη σειρά, για να το κατακτήσουν με 6-3. Και στο 2ο σετ ήταν πίσω με 1-3, αλλά ισοφάρισαν σε 3-3.

Αργότερα βρέθηκαν πίσω με break άλλες δυο φορές, στο 3-4 και στο 4-5, αλλά είχαν απαντήσεις σε όλα τα breaks των αντιπάλων τους και έστειλαν το σετ στο tie-break, όπου έσβησαν ένα set point και επικράτησαν με 10-8, για να ολοκληρώσουν τον θρίαμβό τους.

Οι Χριστοφή και Παύλου δεν έχασαν ούτε σετ αυτή την εβδομάδα στα γήπεδα του Lyttos Beach. Πριν από τις Pinto και Ushijima, είχαν κερδίσει τις Mariia Bergen και Beatris Spasova στον 1ο γύρο με 6-3, 6-1, τις Emlie Lindh και Lian Tran στα προημιτελικά με 6-4, 6-2 και τις Ilinca Dalina Amariei και Simona Ogescu στα ημιτελικά με 6-2, 6-4.

Για τη Χριστοφή, αυτός ήταν ο 4ος τίτλος καριέρας σε Futures και ο 2ος συνεχόμενος στο Lyttos Beach. Κέρδισε και το τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας, με συμπαίκτρια τη Μάρθα Ματούλα.

Για την Παύλου, αυτός ήταν ο 1ος τίτλος στην επαγγελματική της καριέρα, σε μια εξαιρετική εβδομάδα, στην οποία έπαιξε και στον πρώτο της ημιτελικό σε Futures στα μονά σήμερα.

Συγκεκριμένα, η 17χρονη Ελληνίδα αντιμετώπισε σήμερα για τα ημιτελικά την Ρουμάνα Oana Gavrila, No.3 στο ταμπλό, από την οποία ηττήθηκε έπειτα από ένα πολύ κλειστό ματς με 6-4, 6-4, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Στα ημιτελικά έπαιξε και η Χριστοφή, που επίσης ηττήθηκε μετά από πολύ κλειστό αγώνα. Η 24χρονη Ελληνίδα έπαιξε με τη Ρωσίδα Anna Ukolova, από την οποία ηττήθηκε μετά από 2 ώρες και 52 λεπτά μάχης με 5-7, 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots