Τελικός στο Sharm El Sheikh για τη Μιχαέλα!

 
Τελικός στο Sharm El Sheikh για τη Μιχαέλα!
tn team Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 - 13:43

Η Μιχαέλα Λάκη και η Laura Hietaranta προκρίθηκαν στον τελικό του διπλού στη διοργάνωση των 15.000 δολαρίων του Sharm El Sheikh στην Αίγυπτο. Θα είναι ο 1ος τελικός στο διπλό και ο 2ος συνολικά σε επαγγελματική διοργάνωση της ITF για τη 16χρονη Ελληνίδα.

Για 1η φορά στην καριέρα της, η Μιχαέλα Λάκη προκρίθηκε σε έναν τελικό διπλού στο ITF Pro Circuit, μαζί με τη Φινλανδή συμπαίκτριά της, Laura Hietaranta.

Οι δυο παίκτριες νίκησαν σήμερα στα ημιτελικά την Ελβετίδα Alina Granwehr και τη Γερμανίδα Nicole Rivkin, Νο.3 στο ταμπλό του τουρνουά του Sharm El Sheikh, με 6-2, 6-7 (3), 10-4.

Λάκη και Hietaranta διανύουν μια πολύ καλή εβδομάδα και σήμερα μπορεί να απώλεσαν το πάνω χέρι από το 6-2, 5-3 και να έχασαν το 2ο σετ στο tie-break, αλλά κατάφεραν να κερδίσουν τους 5 τελευταίους πόντους του match tie-break και να φτάσουν στη νίκη μετά από 1 ώρα και 40 λεπτά αγώνα.

Εκτός από το Νο.3 ζευγάρι του ταμπλό, είχαν αποκλείσει και το Νο.1, τη Ρουμάνα Elena-Teodora Cadar και τη Σλοβάκα Barbora Matusova, με 6-2, 2-6, 10-6 στον 1ο γύρο. Στα προημιτελικά είχαν κερδίσει και τις Ιταλίδες Laura Mair και Beatrice Stagno, με 6-2, 6-2.

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσουν είτε τις Pei-Chi Lee και Ya-Hsin Lee από την Κινεζική Ταϊπέι, είτε την Αιγύπτια Yasmin Ezzat και τη Λευκορωσίδα Aliona Falei.

Η Λάκη θα παίξει για 2η φορά γενικά στην καριέρα της σε έναν τελικό στο ITF Pro Circuit, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο είχε κατακτήσει τον τίτλο στο τουρνουά 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου στο Lyttos Beach στα μονά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots