2η θέση για τη Λάκη στο Sharm El Sheikh

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022 - 15:14

Η Μιχαέλα Λάκη κατέλαβε τη 2η θέση στο διπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Sharm El Sheikh, καθώς ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στον σημερινό τελικό μαζί με την Laura Hietaranta, από τις Pei-Chi και Ya-Hsin Lee.

Με τη 2η θέση στο διπλό ολοκληρώθηκε η πολύ καλή εβδομάδα της Μιχαέλας Λάκη στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου, όπου αγωνίστηκε σε μονά και διπλά, στη διοργάνωση των 15.000 δολαρίων.

Μαζί με τη Φινλανδή συμπαίκτριά της, Laura Hietaranta, η Μιχαέλα ηττήθηκε από τις Pei-Chi Lee και Ya-Hsin Lee από την Κινεζική Ταϊπέι σε έναν πολύ κλειστό τελικό, με 6-2, 3-6, 10-7.

Παρότι κέρδισαν το 2ο σετ και πάλεψαν το match tie-break, επιστρέφοντας από το 1-5 για να ισοφαρίσουν στο 6-6, η Λάκη και η Hietaranta δεν κατάφεραν τελικά να ολοκληρώσουν την ανατροπή απέναντι στις Ταϊβανές παίκτριες, που κατέκτησαν τον τίτλο.

Θυμίζουμε πως για να φτάσουν μέχρι τον τελικό, η Λάκη και η Hietaranta απέκλεισαν στον 1ο γύρο τις κορυφαίες του ταμπλό, τη Ρουμάνα Elena-Teodora Cadar και τη Σλοβάκα Barbora Matusova, με 6-2, 2-6, 10-8.

Στα προημιτελικά κέρδισαν τις Ιταλίδες Laura Mair και Beatrice Stagno με 6-2, 6-2, ενώ στα ημιτελικά επικράτησαν της Ελβετίδας Alina Granwehr και της Γερμανίδας Nicole Rivkin, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-2, 6-7 (3), 10-4.

Για 1η φορά έπαιξε σε τελικό στα διπλά σε ITF Pro διοργάνωση η Μιχαέλα, η οποία στα μονά έχει παίξει σε έναν ακόμη τελικό και είχε κατακτήσει και τον τίτλο, στη διοργάνωση των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο μονό θυμίζουμε πως η προσπάθειά της ολοκληρώθηκε νωρίς αυτή την εβδομάδα, καθώς είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο από την προερχόμενη από τα προκριματικά Λιθουανή, Klaudija Bubelyte, με 3-6, 1-6.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots