Νίκη στην πρεμιέρα για τη Λάκη

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 - 19:35

Η Μιχαέλα Λάκη ξεπέρασε το εμπόδιο της Γιαπωνέζας Aoi Ito με ανατροπή και προκρίθηκε στη φάση των "16" της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Monastir στην Τυνησία.

Νικηφόρα πρεμιέρα είχε η Μιχαέλα Λάκη στο Monastir της Τυνησίας, επικρατώντας της προερχόμενης από τα προκριματικά Aoi Ito με 1-6, 6-2, 7-5, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και το 1ο σετ έφυγε γρήγορα από τα χέρια της, με την Ito να το κατακτά με 6-1.

Η Μιχαέλα ωστόσο πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε τα 9 από τα 11 επόμενα games, για να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-2 και να προηγηθεί με 3-0 στο 3ο σετ.

Η Ito δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε σε 3-3, κερδίζοντας τα 3 επόμενα games. Ακολούθησε μια πολύ δυνατή μάχη και ένα γεμάτο 3ο σετ, με τη Λάκη να σβήνει διπλό break point στο 5-5, 15-40 και να υπερασπίζεται το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 6-5. Στο επόμενο game ήταν η σειρά της Ito να επιστρέψει από το 15-40, όμως η νεαρή Ελληνίδα τενίστρια δημιούργησε κι άλλο match point και ολοκλήρωσε τελικά τη μεγάλη ανατροπή, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Στον 2ο γύρο της hardcourt διοργάνωσης του Monastir, η Λάκη θα έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή, κόντρα σε μια άλλη Γιαπωνέζα, τη Haruna Arakawa, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.459 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots