Πρόκριση στο διπλό για Λάκη και Χριστοφή

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 - 16:54

Η Μιχαέλα Λάκη και η Ελένη Χριστοφή προκρίθηκαν στα προημιτελικά του διπλού, στη διοργάνωση των 15.000 δολαρίων του Monastir. Νωρίτερα, η Λάκη κοίταξε στα μάτια την κορυφαία του ταμπλό στα μονά, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

Η Λάκη και η Χριστοφή ξεκίνησαν δυνατά την προσπάθειά τους στο διπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Monastir στην Τυνησία, κερδίζοντας τη Γαλλίδα Kelia Le Bihan και την Ιταλίδα Valentina Losciale, με 7-6 (5), 6-1.

Οι δυο Ελληνίδες τενίστριες, προηγήθηκαν με 3-1 και με 5-3 στο 1ο σετ, αλλά το γαλλοϊταλικό δίδυμο κέρδισε τα 3 επόμενα games και βρέθηκε μπροστά με 6-5. Οι Χριστοφή και Λάκη έστειλαν στο tie-break το σετ και εκεί επέστρεψαν από το 4-5, για να επικρατήσουν με 7-5 και να το κατακτήσουν.

Αυτό το tie-break άνοιξε το δρόμο για τις δυο Ελληνίδες, που στο 2ο σετ κυριάρχησαν και επιβλήθηκαν με 6-1, για να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στα προημιτελικά μετά από 85 λεπτά παιχνιδιού.

Στα προημιτελικά οι δυο Ελληνίδες παίκτριες θα αντιμετωπίσουν τις Γιαπωνέζες Nana Kawagishi και Anri Nagata.

Νωρίτερα σήμερα για τον 2ο γύρο του μονού αγωνίστηκε η Λάκη, η οποία έκανε ένα καλό παιχνίδι και κοίταξε στα μάτια τη Γιαπωνέζα Haruna Arakawa, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.497 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, από την οποία τελικά ηττήθηκε με 6-1, 2-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots