4άδα η Παύλου στο Ηράκλειο

 
Δήμητρα Παύλου
Δήμητρα Παύλου © tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 - 0:50

Η Δήμητρα Παύλου πήρε τη νίκη μετά από τρίωρη μάχη με την Iveta Dapkute και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο. Στον τελικό του διπλού μπήκαν οι Έλενα Κοροκοζίδη και Έλλη Λογοθέτη.

Νικήτρια έπειτα από μάχη 2 ωρών και 49 λεπτών βγήκε η Δήμητρα Παύλου, η οποία επικράτησε της Λιθουανής Dapkute με 6-1, 6-7 (5), 6-4 και πήρε την πρόκριση για την τελική 4άδα του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου στη Lyttos Beach Tennis Academy.

Αυτός θα είναι ο 3ος ημιτελικός στην καριέρα της 18χρονης Παύλου σε επαγγελματικό τουρνουά της ITF και ο 2ος συνεχόμενος, αφού την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ημιφιναλίστ στα ίδια γήπεδα, γνωρίζοντας την ήττα από τη Μάρθα Ματούλα.

Θα διεκδικήσει αύριο την πρώτη της πρόκριση σε τελικό Futures διοργάνωσης, απέναντι στη Βελγίδα Tilwith Di Girolami, σε μια δύσκολη αποστολή. Θυμίζουμε πως η 18χρονη Βελγίδα κατέκτησε τον τίτλο πριν 2 εβδομάδες στο Ηράκλειο.

Η άλλη Ελληνίδα που έπαιξε σήμερα στα προημιτελικά, Έλενα Κοροκοζίδη, ηττήθηκε από την Αυστραλή Gabriella Da Silva Fick, Νο.2 στο ταμπλό, με 6-2, 6-4. Η Da Silva Fick θα παίξει αύριο στον άλλον ημιτελικό με τη Σέρβα Lola Radivojevic, πρωταθλήτρια στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας στο Lyttos Beach.

Η Κοροκοζίδη πάντως έκλεισε πανηγυρικά τη σημερινή της μέρας στο Lyttos Beach και στο Court Maria Sakkari, όπου επέστρεψε για τα ημιτελικά του διπλού και μαζί με την Έλλη Λογοθέτη κέρδισαν τις Da Silva Fick και Stephanie Judith Visscher, Νο.1 στο ταμπλό, με 1-6, 6-3, 10-8.

Αύριο για τον τελικό του διπλού, Κοροκοζίδη και Λογοθέτη θα αντιμετωπίσουν το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, την Ισπανίδα Noelia Bouzo Zanotti και τη Βουλγάρα Ani Vangelova, που κέρδισαν στον άλλον ημιτελικό τις Ελένη Χριστοφή και Μάρθα Ματούλα με 6-2, 6-1.

Τέλος, στο τουρνουά των ανδρών ο Στέφανος Σακελλαρίδης ολοκλήρωσε τη φανταστική του πορεία στα προημιτελικά. Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας, που ξεκίνησε από τα προκριματικά και πέτυχε 4 νίκες για να φτάσει ως την 8άδα, κοίταξε στα μάτια για ένα σετ τον Ιάπωνα Shuichi Sekiguchi, No.1 στο ταμπλό και Νο.607 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ (άλλοτε και Νο.259), αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 7-6 (6), 6-1.

Ήταν παρόλα αυτά μια εξαιρετική προσπάθεια για τον Στέφανο, που κατάφερε να επιστρέψει από το 2-4 στο 1ο σετ, ενώ είχε τριπλή ευκαιρία να το κατακτήσει στο 4-5, 0-40. Δεν την εκμεταλλεύτηκε και το σετ κρίθηκε σε ένα πολύ κλειστό tie-break, όπου ο 30χρονος Ιάπωνας επικράτησε με 8-6, για να ανοίξει το δρόμο για τη νίκη, κερδίζοντας πιο εύκολα το 2ο σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots