Μπήκε κυρίως ταμπλό η Χριστοφή

 
Μπήκε κυρίως ταμπλό η Χριστοφή
tn team Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 - 18:17

Η Ελένη Χριστοφή κέρδισε σε δυο κλειστά σετ τη Sonia Cassani και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων στο Parnu της Εσθονίας. Πρόκριση κια στα προημιτελικά του διπλού για την 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια.

Μετά από ένα κλειστό ματς, η Ελένη Χριστοφή επικράτησε της Ιταλίδας Sonia Cassani με 7-5, 7-5 και πήρε σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του Kapitel Estonian Open, τουρνουά των 25.000 δολαρίων που φιλοξενείται στο Parnu της Εσθονία.

Η 24χρονη Ελληνίδα παίκτρια, ήταν πίσω με 4-5, 0-30 και έσβησε και ένα set point, για να κερδίσει τα 3 επόμενα games και να το κατακτήσει με 7-5. Στο 2ο σετ απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-2 και ισοφαρίστηκε στο 5-5, αλλά και πάλι κατάφερε να μείνει ψύχραιμη στο πιο κρίσιμο σημείο και να κάνει το break, για να πάρει και αυτό το σετ με 7-5.

Η Χριστοφή είχε κερδίσει στον 1ο γύρο των προκριματικών τη Λετονή Beatrise Zeltina με 6-4, 6-2 και με τη σημερινή νίκη εξασφάλισε την παρουσία της στο κυρίως ταμπλό της χωμάτινης διοργάνωσης.

Η Ελληνίδα παίκτρια, Νο.825 στην παγκόσμια κατάταξη, πέτυχε σήμερα και την πρώτη της νίκη στα διπλά, όπου προκρίθηκε στα προημιτελικά μαζί με τη Βουλγάρα Gergana Topalova. Οι δυο τους κέρδισαν την Ινδή Zeel Desai και την Ολλανδέζα Merel Hoedt με 6-3, 6-3 και μπήκαν στην 8άδα, όπου θα αντιμετωπίσουν τις Εσθονές Elena Malygina και Maileen Nuudi.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots