ITF Ηρακλείου Κρήτης: Στη 16άδα η Κοροκοζίδη

 
ITF Ηρακλείου Κρήτης: Στη 16άδα η Κοροκοζίδη
Έλενα Κοροκοζίδη
tn team Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 - 14:40

Η Έλενα Κοροκοζίδη κέρδισε τη Δήμητρα Παύλου και προκρίθηκε στον 2ο γύρο της ITF Pro διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρητης. Πρόκριση στα προημιτελικά του διπλού για την Παύλου, ενώ για τον 1ο γύρο των μονών έπαιξαν ακόμα οι Στέφανος Σχινάς, Βαγγέλης Κυπριώτης και Στυλιανή Ρουσσοπούλου.

Ένα πολύ καλό παιχνίδι έκανε η Έλενα Κοροκοζίδη για τον 1ο γύρο του τουρνουά της ITF που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρητης, επικρατώντας της Δήμητρας Παύλου με 6-2, 6-4 σε 90 λεπτά.

Για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό του τουρνουά των γυναικών, που γίνεται σε χωμάτινες επιφάνειες, έπαιξε σήμερα και η Στυλιανή Ρουσσοπούλου, η οποία έκανε μια καλή προσπάθεια αλλά δεν απέφυγε την ήττα από την Ιταλίδα Federica Arcidiacono, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.652 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 7-5, 6-2.

Στον τελευταίο γύρο των προκριματικών ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Μαρία Ελένη Πούλκα, η οποία γνώρισε την ήττα από την Ιταλίδα Francesca Dell'Edera, με 6-3, 6-4. Στα προκριματικά συμμετείχε και η Ιφιγένεια Καυκά, η οποία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σέρβας Jovana Peric στον 1ο γύρο.

Στο τουρνουά των ανδρών, που γίνεται σε σκληρές επιφάνειες, ο Βαγγέλης Κυπριώτης ηττήθηκε σήμερα από τον Ισπανό Mario Gonzalez Fernandez, Νο.7 στο ταμπλό, με 6-0, 6-2. Χθες αγωνίστηκε για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό ο Στέφανος Σχινάς, ο οποίος ηττήθηκε από τον Κύπριο Στυλιανό Χριστοδούλου με 6-1, 6-1.

Στα προκριματικά ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στα μονά οι Νικόλας Μιντάς, Τάσος Μανδανελάκης, Θοδωρής Μάριος Βάλτσης, Γιάννης Βελεντάκης, Βαλάντης Ταμιωλάκης, Τάσος Ταϊγανίδης και Στέλιος Κόκκαλης.

Στα διπλά, η Παύλου και η Ρουμάνα Simona Ogescu, Νο.1 στο ταμπλό, κέρδισαν χθες την Καναδή Keira Blackbeard και την Ελληνογερμανίδα Mara Ploumis με 6-1, 6-3, για να μπουν στα προημιτελικά.

Δεν τα κατάφεραν οι Πούλκα και Ρουσσοπούλου, που ηττήθηκαν από τις Νο.2 του ταμπλό, τη Γερμανίδα Silvia Ambrosio και την Τσέχα Ivana Sebestova, με 6-2, 6-2.

Για το διπλό των ανδρών, οι Κυπριώτης και Σχινάς ηττήθηκαν σε ένα πολύ κλειστό ματς με τους Ιταλούς Niccolo Catini και Gabriele Maria Noce, No.4 στο ταμπλό, με 7-6 (3), 6-4.

Αύριο το τουρνουά των 15.000 δολαρίων θα συνεχιστεί με τον 2ο γύρο των μονών και τα προημιτελικά των διπλών. Για την Ελλάδα, η Κοροκοζίδη θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Costanza Traversi στο μονό, ενώ στο διπλό Παύλου και Ogescu θα παίξουν με την Ισπανίδα Victoria Gomez και τη Ρωσίδα Alexandra Vasilyeva.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots