Συνεχίζει ακάθεκτη στα ημιτελικά η Παπαμιχαήλ

 
Συνεχίζει ακάθεκτη στα ημιτελικά η Παπαμιχαήλ
© Jasmin Open
tn team Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 - 16:25

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ξεπέρασε και το εμπόδιο της Weronika Falkowska στο Monastir της Τυνησίας, για να προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων, εξασφαλίζοντας μια άνοδο στις πρώτες 145 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA!

Ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία επικράτησε της Πολωνής Weronika Falkowska με 6-3, 1-6, 6-2.

Η Παπαμιχαήλ ήταν καλύτερη στο 1ο σετ και "ξέφυγε" με 5-2, όμως η Falkowska πέρασε στην αντεπίθεση και έχασε μόνο ένα game στο 2ο σετ. Η Παπαμιχαήλ ανταποκρίθηκε με ένα καλό ξεκίνημα στο αποφασιστικό σετ, στο οποίο κέρδισε τα 3 πρώτα games. Η Falkowska μείωσε σε 3-2, αλλά η 29χρονη Ελληνίδα κέρδισε και τα 3 επόμενα games για να βάλει τέλος στο παιχνίδι, μετά από 2 ώρες και 24 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 6η νίκη της Παπαμιχαήλ στους 7 τελευταίους αγώνες που έδωσε τις 2 τελευταίες εβδομάδες στο Monastir της Τυνησίας. Θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε μέχρι τις "16" στο Jasmin Open, τουρνουά της WTA 250 κατηγορίας, ενώ τώρα προκρίθηκε και σε έναν ημιτελικό σε 60άρι.

Στα ημιτελικά του Open Feu Aziz Zouhir, η Παπαμιχαήλ θα έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή, απέναντι στην άλλοτε Νο.10 τενίστρια του κόσμου, Kristina Mladenovic, που θα θέλει και τη ρεβάνς αφού είχε ηττηθεί από τη Δέσποινα την προηγούμενη εβδομάδα στο Jasmin Open.

Η 29χρονη Γαλλίδα, η οποία βρίσκεται στο Νο.5 του ταμπλό και στο Νο.133 του κόσμου, διέλυσε σήμερα την Oana Gavrila με 6-0, 6-0 και δεν έχει χάσει κανένα σετ μέχρι στιγμής στο τουρνουά, παίζοντας πολύ καλό τένις.

Ό,τι κι αν συμβεί πάντως στον αυριανό ημιτελικό, η Παπαμιχαήλ θα βελτιώσει σίγουρα το career high της (Νο.147) την ερχόμενη Δευτέρα, αφού έχει εξασφαλίσει μια άνοδο στο Νο.143 της παγκόσμιας κατάταξης - στο Νο.142 αν δεν προκριθεί στον τελικό του τουρνουά της Trnava η Eva Lys. Αν επαναλάβει τον θρίαμβό της με την Mladenovic, θα εξασφαλίσει και άνοδο στο Top 140 της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots