Εκτός τελικού, αλλά με νέο career high η Παπαμιχαήλ

 
Εκτός τελικού, αλλά με νέο career high η Παπαμιχαήλ
tn team Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 - 19:53

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ "έπεσε" με ψηλά το κεφάλι απέναντι στην Kristina Mladenovic, ολοκληρώνοντας την πολύ καλή εβδομάδα της στο Monastir στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων και με νέο career high για την επόμενη εβδομάδα.

Η Mladenovic αυτή τη φορά κατάφερε να κερδίσει την Παπαμιχαήλ με 6-2, 6-4 και να πάρει τη ρεβάνς από την 29χρονη Ελληνίδα, που την είχε κερδίσει την προηγούμενη εβδομάδα στην ίδια πόλη, για τον 1ο γύρο του Jasmin Open.

Αυτή τη φορά η Mladenovic, άλλοτε Νο.10 στον κόσμο, προηγήθηκε με 3-0 στα πρώτα λεπτά και μετά την προσωρινή απάντηση της Παπαμιχαήλ που μείωσε σε 3-2, κέρδισε 3 games στη σειρά και πήρε το 1ο σετ με 6-2.

Η Παπαμιχαήλ πέρασε στην αντεπίθεση και προηγήθηκε με 4-1 στο 2ο σετ. Η Mladenovic ωστόσο επέστρεψε στο σετ, με το 7ο game να αποδεικνύεται κομβικό, αφού η Παπαμιχαήλ έχασε 3 break points για να κάνει το 5-2 και να ανακτήσει τον απόλυτο έλεγχο. Η Γαλλίδα μείωσε σε 4-3 και στο επόμενο game έκανε και το break, για να αλλάξει εντελώς το momentum και να ολοκληρώσει το ματς λίγο αργότερα, κάνοντας το 6-4 με 5 διαδοχικά κερδισμένα games.

Η Mladenovic θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Open Feu Aziz Zouhir την Tamara Zidansek, που νίκησε στον άλλον ημιτελικό μετά από 3 ώρες τη Sara Errani με 2-6, 7-5, 6-4.

Μετά τη νέα πολύ καλή εβδομάδα της στο Monastir, η Παπαμιχαήλ θα πραγματοποιήσει νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη αυτή τη Δευτέρα, κερδίζοντας 9 θέσεις, που θα τη φέρουν στο Νο.143.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots