Φιναλίστ η Κοροκοζίδη στο Ηράκλειο

 
Φιναλίστ η Κοροκοζίδη στο Ηράκλειο
tn team Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 - 18:33

Η Έλενα Κοροκοζίδη έδωσε μια μεγάλη μάχη απέναντι στην Ivana Sebestova στον σημερινό τελικό της ITF Pro διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου, παίρνοντας τελικά τη 2η θέση, σε μια πολύ καλή εβδομάδα για τη 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια.

Ήταν ο 1ος τελικός της Κοροκοζίδη σε επαγγελματικό τουρνουά ITF, στην 4η μόλις παρουσία της στο ITF Pro Circuit.

Στον τελικό απέναντι στην εμπειρότερη Τσέχα Ivana Sebestova, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.774 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν ξεκίνησε καλά, κατάφερε όμως να ισορροπήσει και να δώσει μια μεγάλη μάχη στο 2ο σετ, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 6-0, 7-6 (6).

Μετά το κακό 1ο σετ, η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση στο 2ο σετ, φτάνοντας και πολύ κοντά στην κατάκτησή του, αφού προηγήθηκε με 4-2 και με 5-3.

Η Sebestova επέστρεψε ισοφαρίζοντας σε 5-5, αλλά η Κοροκοζίδη έκανε νέο break και προηγήθηκε με 6-5. Έφτασε μέχρι και 2 πόντους μακριά από το σετ στο 6-5, 30-15, αλλά δεν κατάφερε ούτε τότε να κρατήσει το σερβίς της και με νέο break η Sebestova έστειλε το σετ σε tie-break.

Και εκεί η Κοροκοζίδη είχε μεγάλη ευκαιρία για να στείλει τον τελικό σε 3ο σετ, αφού προηγήθηκε με 4-2, με 5-3 και αργότερα είχε και set point στο 6-5. Η Sebestova το έσωσε και τελικά κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους, για να πάρει το tie-break με 8-6 και να ολοκληρώσει τη μεγάλη νίκη της σε 1 ώρα και 38 λεπτά παιχνιδιού.

Θυμίζουμε πως ήταν μόλις το 4ο τουρνουά της Κοροκοζίδη σε ITF Pro διοργάνωση και κατάφερε να κερδίσει τη Δήμητρα Παύλου με 6-2, 6-4, την Ιταλίδα Costanza Traversi με 6-3, 6-3, την Ιταλίδα Federica Arcidiacono, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.652 στον κόσμο, με 6-3, 6-2, καθώς και την Αργεντινή Agustina Chlpac με 7-5, 6-2. Δεν έχασε δηλαδή κανένα σετ, μέχρι και το παιχνίδι του τελικού.

Τη 2η θέση πήρε στο διπλό των γυναικών στη χωμάτινη διοργάνωση των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου, που φιλοξενήθηκε στο Nana Golden Beach Hotel της Χερσονήσου, πήρε η Δήμητρα Παύλου, η οποία έπαιξε μαζί με την Simona Ogescu. Οι δυο τους ηττήθηκαν σήμερα σε έναν πολύ κλειστό τελικό από τις Silvia Ambrosio και Ivana Sebestova, με 7-5, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots