Εντυπωσιακή νίκη και τελικό η Μιχαέλα

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη © tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 - 16:56

Η Μιχαέλα Λάκη έχασε μόνο ένα game από τη Martina Colmegna, No.422 στην παγκόσμια κατάταξη, για να πάρει μια εντυπωσιακή πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε στο διπλό η Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Η Λάκη πραγματοποίησε ένα αψεγάδιαστο ματς και επιβλήθηκε της Ιταλίδας Colmegna, Νo.2 στο ταμπλό και Νο.422 στον κόσμο, με 6-0, 6-1, σε 58 μόλις λεπτά, για να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στα γήπεδα του Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.653 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, πραγματοποιεί ένα πολύ καλό τουρνουά στο Ηράκλειο και δεν έχει χάσει ακόμα κανένα σετ.

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσει την Lucija Ciric Bagaric από την Κροατία, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισε μετά από μεγάλη μάχη την Έλενα Κοροκοζίδη, με 4-6, 6-1, 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 10 λεπτά μάχης.

Σήμερα έγινε και ο τελικός του διπλού, όπου η Σαπφώ Σακελλαρίδη και η Ρουμάνα Simona Ogescu αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες, κερδίζοντας την Κοροκοζίδη και τη Λετονή Margarita Ignatjeva, με 6-4, 6-3.

Θυμίζουμε πως η Κοροκοζίδη είχε κατακτήσει τον τίτλο στα διπλά την προηγούμενη εβδομάδα στο Lyttos Beach και σήμερα αγωνίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στον τελικό. Όσο για την Σακελλαρίδη, κατέκτησε τον 4ο φετινό της τίτλο στα διπλά σε τουρνουά της ITF και 8ο συνολικά στην καριέρα της.

Ο τελικός της Λάκη με την Ciric Bagaric θα ξεκινήσει αύριο στις 10 το πρωί, στο Court Sakkari των χωμάτινων γηπέδων του Lyttos Beach, με τη νεαρή Ελληνίδα τενίστρια να διεκδικεί τον 2ο τίτλο της στα μονά σε ITF Pro διοργάνωση. Ο 1ος της ήταν στο ίδιο γήπεδο και περίπου ίδια εποχή πέρσι, την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου το 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots