Πρόκριση σε μονά και διπλά για τη Σακελλαρίδη

 
Σαπφώ Σακελλαρίδη
Σαπφώ Σακελλαρίδη
tn team Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 - 17:29

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη ξεκίνησε δυναμικά την προσπάθειά της στο διεθνές τουρνουά 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται στο Monastir της Τυνησίας, κερδίζοντας τον πρώτο της αγώνα στα μονά, αλλά και στα διπλά, όπου παίζει μαζί με τη Μάγδα Αδαλόγλου.

Η Σακελλαρίδη, η οποία βρίσκεται στο Νο.1 του ταμπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Monastir και στο Νο.310 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, επικράτησε στην πρεμιέρα της στο τουρνουά της Τσέχας Zdena Safarova με 6-3, 6-3 και έκανε μια καλή αρχή.

Στο 1ο σετ έχασε ένα προβάδισμα με 5-0 η Ελληνίδα παίκτρια, έδειξε όμως χαρακτήρα όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν και κατάφερε στο 3-5, 30-15 να κάνει το break και να κλείσει τελικά το σετ στα 9 games.

Διαφορετικό ήταν το 2ο σετ, στο οποίο η Τσέχα ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 3-1, όμως η Σακελλαρίδη κέρδισε τα 5 επόμενα games και πήρε και αυτό το σετ με 6-3, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι σε ακριβώς 90 λεπτά.

Στον 2ο γύρο η Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει είτε τη Γαλλίδα Lola Marandel, είτε την Ταϊλανδή Yinglak Jittakoat.

Η Σακελλαρίδη ξεκίνησε με νίκη και στο διπλό, όπου παίζει μαζί με μια άλλη Ελληνίδα που βρίσκεται στο Monastir, τη Μάγδα Αδαλόγλου. Οι δυο Ελληνίδες κέρδισαν τις Νο.2 στο ταμπλό Yaroslava Bartashevich και Ksenia Zaytseva με 6-4, 6-0, για να πάρουν μια εντυπωσιακή πρόκριση για τα προημιτελικά.

Η Αδαλόγλου θα παίξει αύριο στα μονά, κάνοντας την πρεμιέρα της απέναντι στη Γαλλίδα Marie Villet, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.761 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots