Κέρδισε την Κωστούλα η Παπαμιχαήλ στο Μεξικό

 
Κέρδισε την Κωστούλα η Παπαμιχαήλ στο Μεξικό
tn team Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 - 21:45

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πανηγύρισε μια πολύ καλή νίκη απέναντι στην ταλαντούχα Ελληνοβελγίδα Σοφία Κωστούλα στην Πόλη του Μεξικού, για να προκριθεί στην 16άδα της διοργάνωσης των 40.000 δολαρίων της ITF.

Η Παπαμιχαήλ είχε μια δύσκολη πρεμιέρα στο τουρνουά με τη μόλις 17χρονη Κωστούλα, που βρίσκεται ήδη στο Νο.364 της παγκόσμιας κατάταξης και μπήκε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά των 40.000 δολαρίων της Πόλης του Μεξικού μέσα από τα προκριματικά.

Επομένως προερχόταν και από ένα σερί νικών η ελληνικής καταγωγής νεαρή Βελγίδα τενίστρια, η οποία έκανε ένα φανταστικό ξεκίνημα, ήταν πολύ καλή στο 1ο σετ, στο τέλος όμως η έμπειρη Ελληνίδα τενίστρια πήρε τη νίκη με 7-6 (4), 6-2.

Πιο αναλυτικά, η Κωστούλα προηγήθηκε με double break στο 3-0, αλλά η Παπαμιχαήλ μείωσε σε 3-2. Κράτησε τη διαφορά του ενός break η 17χρονη μέχρι το 5-3, έχοντας τη δυνατότητα να σερβίρει για το σετ στο 10o game, όμως η Δέσποινα έφτασε σε νέο break και ισοφάρισε σε 5-5.

Στο tie-break οι δυο παίκτριες πήγαιναν πόντο-πόντο, μέχρι η 29χρονη Ελληνίδα να κάνει ένα μικρό σερί και να ξεφύγει με 6-3, για να αξιοποιήσει το 2ο set point της και να επιβληθεί με 7-4.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο απλά για την Παπαμιχαήλ, που συνέχισε να είναι η καλύτερη παίκτρια στο γήπεδο και προηγήθηκε με 4-0. Δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω από το να κρατήσει τα επόμενα service games της η Κωστούλα, με την Παπαμιχαήλ να κλείνει το ματς με ένα love service game για το 6-2, έπειτα από 1 ώρα και 42 λεπτά στο court.

Η Παπαμιχαήλ, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.154 στην παγκόσμια κατάταξη, θα παίξει στον 2ο γύρο της hardcourt διοργάνωσης του Μεξικού με την Αμερικανίδα Sofia Sewing, Νο.507 στον κόσμο, που μπήκε ως lucky loser στο κυρίως ταμπλό αλλά κέρδισε σήμερα για τον 1ο γύρο τη Γαλλίδα Carole Monnet με 6-2, 7-6 (5).

Αργότερα σήμερα η Παπαμιχαήλ θα παίξει και στο διπλό, όπου μαζί με την Κύπρια Raluca Serban θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες του ταμπλό, Estelle Cascino και Astra Sharma.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots