Έχασε διπλό m.p. απέναντι στο Νο.1 του ταμπλό η Παπαμιχαήλ

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
tn team Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 - 3:01

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ "άγγιξε" μια μεγάλη νίκη απέναντι στην κορυφαία του ταμπλό του Guanajuato Open και Νο.67 της παγκόσμιας κατάταξης, Xinyu Wang, αλλά έχασε το διπλό match point που είχε στο 3ο σετ και τελικά ηττήθηκε από την Κινέζα, έπειτα από τρίωρη μάχη.

Η Παπαμιχαήλ έφτασε πολύ κοντά σε μια μεγάλη πρόκριση στο δυνατό τουρνουά των 60.000 δολαρίων του Irapuato στο Μεξικό, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τα δυο διαδοχικά match points που είχε στο tie-break του 3ου σετ και τελικά ηττήθηκε από τη Wang, με 4-6, 6-4, 7-6 (6), για τη φάση των "16".

Η 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.155 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να ανατρέψει το 2-4 στο 1ο σετ, για να κερδίσει 4 games στη σειρά και να το κατακτήσει με 6-4.

Στο 2ο σετ έμεινε πίσω με 0-4, αλλά κατάφερε να το ισορροπήσει, μειώνοντας σε 2-4 και αργότερα σε 4-5. Η 21χρονη Κινέζα ωστόσο έκανε νέο break στο 10ο game και τελικά πήρε το σετ με 6-4.

Η μάχη κορυφώθηκε στο αποφασιστικό σετ, όπου η Δέσποινα κατάφερε να επιστρέψει από το 2-4, ενώ αργότερα σέρβιρε με επιτυχία για την παραμονή της στο τουρνουά στο 4-5 και στο 5-6, στέλνοντας το σετ στο tie-break. Εκεί είχε την ευκαιρία της, αφού προηγήθηκε με 6-4, έχασε όμως το διπλό match point, με τη Wang να κερδίζει 4 πόντους στη σειρά και να παίρνει το tie-break με 8-6. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στις 2 ώρες και τα 50 λεπτά.

Στα προημιτελικά του Guanajuato Open κατάφερε να μπει η Κύπρια Raluca Serban, η οποία παίζει μαζί με την Παπαμιχαήλ στο διπλό. Η 25χρονη Serban, η οποία έβγαλε εκτός στον 1ο γύρο τη Νο.5 του ταμπλό, Emma Navarro, κέρδισε και την qualifier Gabriela Ce με 7-6 (1), 6-3, για να μπει στην καλύτερη 8άδα. Απόψε θα αντιμετωπίσει τη Nadia Podoroska, No.3 στο ταμπλό και Νο.113 στον κόσμο.

Στο διπλό, όπου ήταν πρωταθλήτριες την προηγούμενη εβδομάδα στο 40άρι της Πόλης του Μεξικού, Παπαμιχαήλ και Serban σταμάτησαν στα προημιτελικά, αποσύροντας τη συμμετοχή τους, με την Αμερικανίδα Quinn Gleason και τη Γαλλίδα Elixane Lechemia να παίρνουν απευθείας την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots