Στα προημιτελικά στην Αττάλεια η Ματούλα

 
Μάρθα Ματούλα
Μάρθα Ματούλα
tn team Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 - 14:37

Η Μάρθα Ματούλα ζευγάρωσε τις νίκες της στην Αττάλεια της Τουρκίας και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF. Στον 2ο γύρο ολοκλήρωσε την πορεία της η Ελένη Κορδολαίμη, που έκανε καλό παιχνίδι και σήμερα.

Μετά την αρκετά αγχωτική πρεμιέρα της χθες, η Μάρθα Ματούλα είχε μια ευκολότερη αποστολή σήμερα, κερδίζοντας την προερχόμενη από τα προκριματικά, Koharu Niimi, με 6-1, 6-2.

Μόλις 68 λεπτά έμεινε στο γήπεδο η 25χρονη Ελληνίδα, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.568 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία ανέλαβε από νωρίς τα ηνία και στα δυο σετ και τα έκλεισε χωρίς πρόβλημα.

Στα προημιτελικά η Ματούλα θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Denisa Hindova, που είναι 20 ετών και βρίσκεται στο Νο.622 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Εκτός προημιτελικών έμεινε η Ελένη Κορδολαίμη, η οποία έκανε και σήμερα μια καλή εμφάνιση στα χωμάτινα courts του Club Megasaray, δεν απέφυγε την ήττα όμως, από την κορυφαία του ταμπλό και Νο.446 στον κόσμο, Zhibek Kulambayeva, με 7-6 (8), 6-3.

Η Κορδολαίμη, η οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά της διοργάνωσης και χρειάστηκε να πετύχει 4 νίκες για να φτάσει ως τη φάση των "16", κατάφερε να επιστρέψει από το 5-4, 40-0 στο 1ο σετ και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Μετά από ένα πολύ κλειστό tie-break, στο οποίο η Ελληνίδα παίκτρια είχε και 2 set points για να το κερδίσει, στο 7-6 και στο 8-7, τελικά η Kulambayeva επικράτησε με 10-8 και πήρε το προβάδισμα στο ματς.

Στη συνέχεια η 23χρονη Καζάκα έκανε το break και προηγήθηκε με 2-0 στο 2ο σετ, στο οποίο δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι, παρόλο που η Κορδολαίμη στάθηκε καλά και σ' αυτό, μένοντας κοντά της. Τελικά η Kulambayeva ολοκλήρωσε το ματς στο 9ο game, έπειτα από 2 ώρες και 19 λεπτά μάχης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots