Φιναλίστ η Ματούλα στο Getxo

 
Φιναλίστ η Ματούλα στο Getxo
tn team Κυριακή, 09 Ιουλίου 2023 - 17:22

Το σερί 11 διαδοχικών νικών σταμάτησε στον τελικό του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Getxo για τη Μάρθα Ματούλα, που έπαιξε σε back-to-back τελικούς σε Σερβία και Ισπανία.

Μετά την καλύτερη εβδομάδα της καριέρας της στο Kursumlijska Banja της Σερβίας, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και κατέκτησε τον τίτλο στη διοργάνωση των 25.000 δολαρίων της ITF, η Μάρθα Ματούλα έκανε μια ακόμα πολύ καλή εβδομάδα, στο Getxo της Ισπανίας, παίζοντας σε ακόμα έναν τελικό διοργάνωσης 25.000 δολαρίων.

Η 26χρονη Ελληνίδα, Νο.451 στην παγκόσμια κατάταξη, γνώρισε την ήττα σήμερα από την Αυστραλή Seone Mendez, No.2 στο ταμπλό και Νο.355 στον κόσμο, με 6-2, 6-4.

Το πάλεψε και επέστρεψε από το 4-2 στο 2ο σετ, για να ισοφαρίσει σε 4-4, στο επόμενο game όμως υπέστη το break παρότι είχε προηγηθεί με 30-0 και δεν μπόρεσε να επιστρέψει ξανά στο ματς.

Αυτή ήταν η 1η ήττα για τη Ματούλα μετά από 11 διαδοχικές νίκες στα χωμάτινα 25άρια τουρνουά της ITF, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα έδωσε τον 12ο αγώνα της στις 15 τελευταίες ημέρες!

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, πως και στα δυο τουρνουά αυτές τις δυο εβδομάδες απέκλεισε το Νο.1 του ταμπλό: στη Σερβία την Cagla Buyukakcay και στην Ισπανία την Anna Siskova.

Η Ματούλα αναμένεται να κερδίσει γύρω στις 40 θέσεις την επόμενη εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη και θα βελτιώσει το career high της, φτάνοντας πιο κοντά από ποτέ στο Top 400.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots