Τελικό στο $100,000 της Μαδρίτης η Χριστοφή!

 
Τελικό στο $100,000 της Μαδρίτης η Χριστοφή!
tn team Παρασκευή, 17 Μαϊος 2024 - 19:47

Τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της θα έχει αύριο η Έλενα Χριστοφή, η οποία προκρίθηκε στον τελικό του διπλού στο III Open Villa de Madrid.

Η Χριστοφή και η Αυστραλή συμπαίκτριά της, Destanee Aiava, κέρδισαν ακόμα ένα πολύ κλειστό παιχνίδι κόντρα στη Γεωργιανή Oksana Kalashnikova και τη Βελγίδα Kimberley Zimmermann, με 6-2, 2-6, 10-8.

Έκαναν μεγάλη ανατροπή στο match tie-break Χριστοφή και Aiava, που έχαναν με 4-7 και με 5-8, κέρδισαν όμως τους 5 επόμενους πόντους και μ' αυτή την αντεπίθεση πήραν τη μεγάλη πρόκριση. 

Στον αυριανό τελικό της διοργάνωσης των 100.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στη Μαδρίτη, θα αντιμετωπίσουν την Andrea Gamiz από τη Βενεζουέλα και την Eva Vedder από την Ολλανδία.

Η Χριστοφή, η οποία τα τελευταία χρόνια κάνει μεγάλη καριέρα στο διπλό και βρίσκεται στο Νο.268 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, έχει κερδίσει 14 τίτλους στην καριέρα της, με τους δυο σημαντικότερους να είναι σε 35άρια τουρνουά (25.000 δολαρίων), αυτή τη χρονιά, στο Santa Margherita di Pula της Ιταλίας και πολύ πρόσφατα - μόλις την προηγούμενη εβδομάδα - στο Platja D' Aro της Ισπανίας.

Θα διεκδικήσει τον 2ο διαδοχικό τίτλο της και μάλιστα σε ένα 100άρι τουρνουά αύριο και αν τα καταφέρει αναμένεται να μπει για 1η φορά στην καριέρα της στο Top 250 της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots