Η χρονιά που ο Nadal έχασε 41 games στο Roland Garros! (vids)

 
Η χρονιά που ο Nadal έχασε 41 games στο Roland Garros! (vids)
Η χρονιά που ο Nadal έχασε 41 games στο Roland Garros! (vids)
tennisnews team Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 - 22:34

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω στο 2008, όταν ο Rafael Nadal, κερδίζοντας ακόμα και τον Roger Federer με ισοπεδωτικό τρόπο, έχασε μόλις 41 games στην πορεία του προς τον τίτλο του Roland Garros! 

To Roland Garros του 2008 μετατράπηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, φυσικά με πρωταγωνιστή τον Rafael Nadal. O Ισπανός, σε μια από τις καλύτερες περιόδους ολόκληρης της καριέρας του, κατατρόπωσε κάθε του αντίπαλο και όχι μόνο δεν απώλεσε κανένα σετ, αλλά έχασε συνολικά 41 games σε όλο το τουρνουά, δηλαδή μέσο όρο έχανε λιγότερα από 2 games ανά σετ!

Ο Nadal ταξίδεψε στο Παρίσι ως το απόλυτο φαβορί, καθώς είχε κερδίσει τους τίτλους τις 3 προηγούμενες χρονιές, το 2005, το 2006 και το 2007. Στην χωμάτινη περίοδο του 2008 έως το Roland Garros είχε κερδίσει τα 15 από τα 16 παιχνίδια του, χάνοντας μόνο από τον Juan Carlos Ferrero στη Ρώμη και κατακτώντας τους τίτλους σε Monte-Carlo, Βαρκελώνη και Αμβούργο.

Αυτό που κατάφερε να κάνει ωστόσο τις δυο εβδομάδες του Roland Garros, ήταν ακόμα και για τα δεδομένα του απίστευτο, κάνοντας πιθανότατα το καλύτερο Grand Slam ολόκληρης της καριέρας του.

Στην πρεμιέρα του είχε αντιμετωπίσει τον Thomaz Bellucci, νικώντας με 7-5, 6-3, 6-1. Με ακόμα δυνατότερη εμφάνιση συνέχισε στον 2ο γύρο απέναντι στον Γάλλο Nicolas Devilder, κερδίζοντας με τελικό σκορ 6-4, 6-0, 6-1.

Στον 3ο γύρο ο Matador είχε βρεθεί απέναντι στο Νο.26 του κόσμου, Jarkko Nieminen. Χωρίς κανένα πρόβλημα ξεπέρασε το εμπόδιο του Φιλανδού με 6-1, 6-3, 6-1. Παρόμοια εξελίχθηκε και η αναμέτρησή του για τη φάση των "32", αυτή την φορά εναντίον του συμπατριώτη του, τον Fernando Verdasco, τον οποίο συνέτριψε με 6-1, 6-0, 6-2.

Μόλις 3 game έχασε και στα προημιτελικά, από έναν ακόμα συμπατριώτη του και πολύ δυνατό στο χώμα, τον Nicolas Almagro, Νο.20 τότε στον κόσμο, τον οποίο "εξουδετέρωσε" με 6-1, 6-1, 6-1.

Στα ημιτελικά ο Rafa θα συναντούσε τον Novak Djokovic που είχε κατακτήσει το 1ο Grand Slam της χρονιάς στην Αυστραλία λίγους μήνες πριν. Ο Σέρβος ήταν ο μοναδικός παίχτης στην διοργάνωση που οδήγησε ένα σετ απέναντι στον Nadal σε tie-break, χωρίς όμως να παίρνει κάτι περισσότερο απ' αυτό το παιχνίδι. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 6-4, 6-2, 7-6 (3) για τον Nadal, που βελτίωσε το ρεκόρ του στη διοργάνωση σε 27-0 νίκες.

Στον τελικό του Roland Garros τον περίμενε για 3η διαδοχική χρονιά ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης, Roger Federer. O τελικός ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τον Nadal. Εξαιρετικά passing-shot, σταθερά σερβίς καθόλη την διάρκεια, κάλυπτε όλη την επιφάνεια του γηπέδου και επέστρεφε απίστευτες μπάλες στα σερβίς του Federer, τον οποίο οδήγησε σε μια από τις σκληρότερες ήττες του σε Grand Slam.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε έπειτα από 1 ώρα και 48 λεπτά, με τον Rafa να πανηγυρίζει τον 4ο διαδοχικό τίτλο του στο Παρίσι μόλις στην ηλικία των 23 ετών, με το ισοπεδωτικό 6-1, 6-3, 6-0 επί του μεγάλου του αντιπάλου.

Ο Ισπανός ισοφάρισε το ρεκόρ του Bjorn Borg με τους 4 διαδοχικούς τίτλους στο Παρίσι.

Λίγους μήνες μετά o Rafa επικράτησε και στον τελικό του Wimbledon κόντρα στον Federer -σε μια μάχη που έχει θεωρηθεί ως η καλύτερη όλων των εποχών- ανεβαίνοντας τον Αύγουστο του ίδιου έτους για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.1 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots