US Open: Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Nadal

 
US Open: Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Nadal
US Open: Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Nadal
tennisnews team Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 - 6:45

Το πολύ μακρινό 2003, στην ηλικία των 17 ετών, ο Rafael Nadal πραγματοποιούσε την πρώτη του εμφάνιση στο US Open. Δείτε εκτεταμένα στιγμιότυπα από τον πρώτο αγώνα του Ισπανού στη Νέα Υόρκη, που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση.

Στο ντεμπούτο του στο αμερικανικό Grand Slam, o Nadal κέρδισε τον συμπατριώτη του Fernando Vicente με 6-4, 6-3, 6-3, σε έναν αγώνα που δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη.

Η πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση στα γήπεδα της Νέας Υόρκης πραγματοποιήθηκε δυο μέρες αργότερα, στον αγώνα του για τον 2ο γύρο του US Open του 2003, όπου είχε ηττηθεί από τον Μαροκινό Younes El Aynaoui, Νο.22 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-6 (6), 6-3, 7-6 (6).

Παρά την ήττα στα τρια σετ, ο Rafa είχε δείξει από τότε πως θα ήταν ένας τενίστας που θα μας απασχολούσε σε όλες τις επιφάνειες - διότι στο χώμα είχε ήδη δείξει πως θα γινόταν πολύ μεγάλος.

Πράγματι, σήμερα είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες στο θεσμό, με 4 τίτλους στο US Open, όσους είχε και ο John McEnroe και μόλις έναν λιγότερο από τους Roger Federer, Pete Sampras και Jimmy Connors, που είναι οι πολυνίκες στην ιστορία της open era.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots