Το πρώτο 1000άρι του Τσιτσιπά (vids)

 
Το πρώτο 1000άρι του Τσιτσιπά (vids)
© Rolex Monte-Carlo Masters
tn team Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 - 15:13

Τέτοια εποχή ένα χρόνο πριν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιούσε ένα σπουδαίο θρίαμβο στο Monte-Carlo, κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο σε Masters 1000 διοργάνωση.

Ήταν 18 Απριλίου 2021, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς σήκωσε στον ουρανό του Μονακό το πρώτο του τρόπαιο σε Masters, μετά από τη μεγάλη νίκη του επί του Andrey Rublev με 6-3, 6-3.

Παίζοντας εκπληκτικό τένις όλη την εβδομάδα, ο Στέφανος δεν έχασε ούτε ένα σετ στην πορεία του μέχρι τον τίτλο, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά τους Aslan Karatsev, Cristian Garin, Alejandro Davidovich Fokina, Daniel Evans και Rublev.

Με το άψογο αυτό ξεκίνημα στην χωμάτινη σεζόν του 2021, ο Στέφανος είχε περάσει στο Νο.1 της κατάταξης στο Race, ενώ ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει την επιτυχία του ως πιο σημαντική και από το ATP Finals που είχε κατακτήσει στο Λονδίνο το 2019.

"Τη σημερινή νίκη τη θεωρώ ακόμα πιο σημαντική από αυτή του Nitto, σημαίνει πάρα πολλά", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών στο tennisnews.gr, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά από τον τελικό.

Ο Στέφανος είχε εκφράσει ακόμα την εκτίμησή του στον πρώτο του προπονητή από τον όμιλο της Γλυφάδας, κ. Γιώργο Φουντούκο, με μια ξεχωριστή αφιέρωση στην απονομή του τροπαίου, ενώ εξήγησε και πως πήρε ώθηση γι' αυτόν τον τίτλο και από τη μητέρα του, μιλώντας για πρώτη φορά μετά τη νίκη του για την ξεχωριστή σύνδεση που είχε για εκείνον μ' αυτό το club, εξαιτίας της νίκης της μητέρας του στο τουρνουά του 1981.

"Από την πρώτη φορά που μπήκαμε σ' αυτό το club με τη μητέρα μου, μου είχε δείξει το όνομά της εκεί ψηλά. Ήμουν μόνο 6 ετών τότε. Θυμάμαι να βλέπω για πρώτη φορά το όνομά της και να είμαι πολύ εντυπωσιασμένος. Σκεφτόμουν πόσο φοβερό ήταν αυτό. Στην αρχή του τουρνουά δεν το είχα στο μυαλό μου, αλλά το σκεφτόμουν μετά τα ημιτελικά. Σκεφτόμουν πόσο φοβερό θα ήταν να το μοιραστούμε αυτό, μητέρα και γιος. Πως υπάρχει κάποιος σκοπός πίσω απ' αυτό. Νιώθω πως μου έδωσε μεγάλη ώθηση, γιατί ήθελα πολύ να είναι εκεί και το δικό μου όνομα, μαζί με το όνομα της μητέρας μου."

Ένας επιπλέον λόγος που το Monte-Carlo έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Στέφανου, είναι και η πρώτη νίκη σε Masters που πέτυχε στα διπλά εκεί μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο. Στη 2η νίκη που πέτυχαν συνολικά στο tour, οι Στέφανος και Πέτρος είχαν κερδίσει τους Kevin Krawietz και Horia Tecau με 7-6 (4), 3-6, 11-9, έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς. Φέτος, οι δυο τους αποφάσισαν να επανενωθούν για το τουρνουά του Monte-Carlo μετά από 9 μήνες, παίζοντας ξανά διπλό στο Monte-Carlo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots