15 Ασκήσεις για Καλύτερο Footwork στο Τένις (vid)

 
15 Ασκήσεις για Καλύτερο Footwork στο Τένις (vid)
15 Ασκήσεις για Καλύτερο Footwork στο Τένις (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 - 13:39

Ο Δημήτρης Καναβαράκης, συνεργάτης του tennisnews.gr σε θέματα 'φυσικής κατάστασης και τένις' ασχολείται με ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά το footwork και μας το παρουσιάζει μέσα από τη στήλη του 'Power Fitness 4 Tennis'.

Στα τουρνουά τένις κατά την διάρκεια του σχολιασμού ενός αγώνα, η λέξη που τα τελευταία χρόνια προσδίδει κύρος στο παίχτη αλλά και αποτελεί, για μένα, την ουσία στο μοντέρνο τένις είναι η λέξη ''dominate'' που σημαίνει ''κυριαρχώ''...!

Υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να γίνεις ο ''κυρίαρχος'' του παιχνιδιού αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν κινηθείς ''σωστά'' μέσα στο γήπεδο!

''Σωστά'' όμως σημαίνει, γρήγορα, δυναμικά, με ισορροπία, με εκρηκτικές αντιδράσεις στις αλλαγές κατευθύνσεων και στο ''πρώτο'' βήμα, επιταχύνοντας και επιβραδύνοντας εκεί που πρέπει, ενώ παράλληλα όλα τα παραπάνω τα κάνεις με απόλυτο συντονισμό, εντελώς αυτόματα χωρίς καμία σκέψη και δισταγμό, αφού όλα θα τα έχεις δουλέψει τόσο καλά στην προπόνηση, που πλέον θα έχουν καταγραφεί στον ''σκληρό δίσκο'' του εγκεφάλου σου και των μυών σου (μυική μνήμη).

Οι συνιστώσες της κινητικής απόδοσης είναι: η ταχύτητα, η ισορροπία, η ευκινησία, η δύναμη, η ελαστικότητα και ο νευρομυικός έλεγχος!

Όλα τα παραπάνω συνοψίζονται σε μια φράση που είχε πει ο Roger όταν είχε ερωτηθεί για το πότε παίζει καλά: ''Παίζω καλά όταν κινούμαι καλά''...!

Το video που ακολουθεί, θα σας βοηθήσει σίγουρα να βελτιώσετε το footwork, αρκεί να δουλέψετε μεθοδικά και φυσικά με την κατάλληλη επιβάρυνση, που έχει πάντα να κάνει με την ηλικία σας αλλά και το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης.

Δεν είναι για όλους, αλλά δεν είναι και για λίγους!

Προπονηθείτε έξυπνα, επιλεκτικά, με συγκεκριμένους στόχους και τις ανάλογες προσαρμογές για το στυλ παιχνιδιού σας.

Καλή αγωνιστική σεζόν χωρίς τραυματισμούς και πολλές επιτυχίες...!

Υ.Γ.:  Οι 15 επιλεγμένες ασκήσεις του video, αποτέλεσαν φέτος το βασικό πρόγραμμα κατά την διάρκεια της συνεργασίας μου μαζί του, του αθλητή μου Αλέξανδρου Σκορίλα, όσον αφορά το footwork, ο οποίος φέτος κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 14αρια, αγωνίστηκε ως νο 1 με την Εθνική Ελλάδος στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αλλά και έφτασε έως και το νο 17 στην κατάταξη της Tennis Europe!


Dimitris Kanavarakis - ©tennisnews.grΟ Δημήτρης Καναβαράκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Ιουνίου του 1968. Το 1990 αποφοιτά ως αριστούχος από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στις ειδικότητες αντισφαίρισης (tennis) και κολύμβησης ενώ η διπλωματική του εργασία με θέμα την «Ψυχολογία στο Tennis» γίνεται επίσημο σύγγραμμα της βιβλιοθήκης της σχολής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Το 1991 παίρνει μεταπτυχιακό στο Sheffild University (MSc in Sports Marketing) και το 2004 μεταβαίνει στη διάσημη ακαδημία του Pat Etcheberry (Florida, USA) εξειδικευμένη για γυμναστές που ασχολούνται με το τένις  από την οποία και αποφοιτά μετά από 3 μήνες εξαντλητικής προσπάθειας, σπουδάζοντας δίπλα σε πολύ μεγάλα ονόματα όπως ο Jim Courier και η Justine Henan. To 2008 επιλέγεται από την ΕΦΟΑ ως γυμναστής της εθνικής μας ομάδας ανδρών στο Davis Cup αλλά και των επίλεκτων juniors (αγόρια & κορίτσια) στις εφηβικές εθνικές ομάδες.

Το πλούσιο βιογραφικό του κ. Καναβαράκη μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.

Power Fitness 4 tennis από τον Δημήτρη Καναβαράκη...

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots