Τσιτσιπάς: "Θα κάνω το εμβόλιο φέτος - θέλω να πάρει GS η Μαρία πριν από μένα" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Θα κάνω το εμβόλιο φέτος - θέλω να πάρει GS η Μαρία πριν από μένα" (vid)
tn team Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:38

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Γιώργο Λιάγκα και μίλησε μεταξύ άλλων για το ζήτημα του εμβολιασμού, τις δηλώσεις και τα tweets του που έχουν συζητηθεί, αλλά και τις επιτυχίες της Μαρίας Σάκκαρη που τον έχουν χαροποιήσει ιδιαίτερα, μεταξύ πολλών άλλων. Δε δίστασε μάλιστα να δηλώσει μετανιωμένος για πράγματα που έχει κάνει.

Ο Τσιτσιπάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Το Πρωινό" του ANT1 και μίλησε από τα γήπεδα του Lyttos Beach στον Γιώργο Λιάγκα.

Για το γεγονός ότι είναι από τους πιο ενεργούς τενίστες στα social media, είπε: "Είναι κάτι που μ' αρέσει εμένα προσωπικά. Θέλω να βρω τη φωνή μου μέσα απ' αυτή την πλατφόρμα. Για μένα είναι σημαντικό να προσφέρω κάτι διαφορετικό από το να παίζω μόνο τένις. Έχω γνώμες, όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι και τις υποστηρίζω με τον τρόπο αυτό."

Για την πρόσφατη συζήτηση με τα toilet breaks και τις κατηγορίες του Andy Murray ότι αργούσε επίτηδες, είπε: "Δεν το κάνω για να σπάσω τα νεύρα των αντιπάλων μου. Δε νομίζω ότι με συμφέρει πάρα πολύ να το κάνω μετά από ένα κερδισμένο σετ με 6-0, όπως είχε συμβεί και σ' αυτόν τον αγώνα."

Για τα ξεσπάσματα και τη μεγάλη ένταση που έβγαζε παλιότερα στo court: "Έχω νιώσει ντροπή γι' αυτά που έκανα. Ένιωσα άσχημα και αμηχανία. Είναι απ' αυτές τις στιγμές που σε μαθαίνουν, σε κάνουν να μεγαλώνεις και να καταλαβαίνεις πως δεν πρέπει να ξαναγίνει το ίδιο πράγμα. Είναι σημαντικό ότι αποκτώ τέτοιες εμπειρίες και παίρνω τα καλύτερα από αυτές."

Για τον πρωταθλητή του US Open, Daniil Medvedev: "Είναι πολύ σταθερός σαν παίκτης, πολύ δύσκολος αντίπαλος και με εκπλήσσει το ότι μ' αυτού του είδους τένις καταφέρνει αυτά που καταφέρνει. Θα τον έλεγα μονοδιάστατο παίκτη, αλλά κάνει αυτό που κάνει πάρα πολύ καλά. Παίζει το καλύτερο τένις αυτή τη στιγμή στον κόσμο."

Για τις δηλώσεις του για τον εμβολιασμό και τις αντιδράσεις του κόσμου: "Εγώ προσωπικά ποτέ δεν προώθησα τον εμβολιασμό και να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι κατά του εμβολιασμού. Υποστηρίζω οποιονδήποτε θέλει να πάει και να εμβολιαστεί. Δεν είμαι γιατρός, είμαι αθλητής του τένις. Η άποψή μου μπορεί να μην είναι και η καλύτερη όταν έχει να κάνει με ιατρική. Είμαι καλύτερος για να απαντάω για τένις και όχι για ιατρική."

Όσο για το αν θα κάνει το εμβόλιο: "Θα το κάνω σίγουρα φέτος."

Για κάποια tweets και δηλώσεις του που συζητήθηκαν: "Αυτές είναι οι απόψεις μου. Ό,τι γράφω και ό,τι λέω το σκέφτομαι καλά. Φυσικά δεν υπάρχει κακία και κάτι αρνητικό, παρότι υπήρξαν άνθρωποι που τα είδαν με κακή ματιά και κράξανε."

Όσο για τα αρνητικά σχόλια που γράφονται κατά καιρούς: "Δεν με ενοχλεί γιατί δεν τα κοιτάω, απλώς κάποια στιγμή τα μαθαίνω γιατί έρχονται φίλοι και συγγενείς και με ρωτάνε, οπότε τα μαθαίνω έτσι."

Για την πρόσφατη επιτυχία της Μαρίας Σάκκαρη στο US Open και γενικά στα Grand Slams φέτος: "Θέλω οπωσδήποτε η Μαρία να κάνει κάτι καλό σ' αυτό το άθλημα πριν από μένα."

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots