Η συνέντευξη του Τσιτσιπά στην COSMOTE TV (vid)

 
Η συνέντευξη του Τσιτσιπά στην COSMOTE TV (vid)
tn team Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 - 14:01

O Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην COSMOTE TV, μιλώντας μεταξύ άλλων για την απόσυρση του Roger Federer και την τελευταία του αναμέτρηση την οποία βίωσε από πολύ κοντά, για την κόντρα του με τον Νικ Κύργιο και την "ανήθικη" συμπεριφορά του, καθώς και τον μεγάλο του στόχο για το 2023.

Ο καλύτερος Έλληνες τενίστας όλων των εποχών παραχώρησε μια πλούσια συνέντευξη στο COSMOTE TV πριν λίγες ημέρες, όταν βρέθηκε στο Σύνταγμα, και μίλησε για τα πάντα.

Η συζήτηση στράφηκε και στην επεισοδιακή του αναμέτρηση με τον Νικ Κύργιο πριν μερικούς μήνες στο Wimbledon, όπου σε ένα σημείο παρεκτράπηκε και πέταξε μια μπάλα κοντά στις κερκίδες, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με point penalty.

"Δεν έχω βρεθεί ξανά σε μια τόσο άβολη κατάσταση, να προσπαθεί τόσο έντονα ο αντίπαλός μου να με βγάλει εκτός ρυθμού. Χρησιμοποιώντας τα πάντα, ό,τι είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει εναντίον μου, κάτι που βρήκα πολύ ανήθικο. Υπήρχε μια αντίδραση μετά, για την οποία φυσικά και δεν είμαι περήφανος, ακόμα και τώρα όταν το σκέφτομαι δεν ξέρω πως συνέβη αυτό. Ήταν μια αυτόματη αντίδραση και πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός στο μέλλον για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο."

Για την αξέχαστη βραδιά της τελευταίες αναμέτρησης του Roger Federer στο tour, την οποία είχε την τύχη να ζήσει από πολύ κοντά, αλλά και την απόσυρση του Ελβετού, ο Στεφ είπε:

"Ήθελα να πάω να κάτσω δίπλα του, αλλά μετά σκέφτηκα πως εκείνη η θέση άνηκε στον Nadal. Δεν μου είπε κανείς τίποτα, αλλά το ένιωσα. Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη στιγμή και ταυτοχρόνως θλιβερή, γιατί το τένις έχασε έναν θρύλο. Έκλαιγα για 2 συνεχόμενες μέρες, ακόμα και το επόμενο πρωί όταν ξύπνησα, μου ήταν δύσκολο να διανοηθώ τι συνέβη. Ο Federer για μένα σήμαινε τα πάντα. Ήταν ο λόγος που ξεκίνησα να παίζω τένις και να ονειρεύομαι να κερδίζω το Wimbledon και φυσικά ένας απ' τους λόγους που ξεκίνησα να παίζω με το ένα χέρι backhand. Δεν πίστευα ότι ήταν αλήθεια και μου πήρε λίγο χρόνο να το επεξεργαστώ, αλλά φυσικά ήταν μια πολύ ξεχωριστή βραδιά που θα μου μείνει αξέχαστη για το υπόλοιπο της ζωής μου."

Τέλος, ο Στέφανος είπε πως ο στόχος του για το 2023 δεν είναι άλλος από το να ανεβεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots