Σάκκαρη: "Στόχος η επιστροφή στο Top 5"

 
Σάκκαρη: "Στόχος η επιστροφή στο Top 5"
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 - 10:13

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε στο Upper Austria Ladies Linz για τις μέχρι τώρα εμπειρίες της στο Linz, τον στόχο της κατάκτησης του τίτλου, αλλά και της επιστροφής στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν και επισκέφτηκε το Linz και το 2019, η Σάκκαρη για πρώτη φορά έπαιξε φέτος στην πόλη της Αυστρίας, αφού ένας τραυματισμός τότε την είχε εμποδίσει από το να αγωνιστεί στο Upper Austria Ladies Linz.

"Δεν ήταν ιδανικό για μένα να έχω τραυματισμό και τότε θυμάμαι πως με κράτησε έξω 2 μήνες. Συμβαίνει όμως στον καθένα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για το ντεμπούτο μου εδώ. Ήρθα για 1η φορά το 2019, όμως δεν έπαιξα εξαιτίας του τραυματισμού στον καρπό μου. Τώρα όμως είμαι υγιής", είπε η 27χρονη Ελληνίδα, στη συνέντευξη που παραχώρησε για την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Όσο για τις εμπειρίες της κατά τη φετινή της επίσκεψη στο Linz: "Χθες δείπνησα σε ένα παραδοσιακό αυστριακό εστιατόριο. Είναι πολύ σημαντικό όταν βρίσκεσαι σε νέα μέρη, να δοκιμάζεις νέα πράγματα και να γνωρίζεις την κουλτούρα της πόλης και της χώρας που βρίσκεσαι. Έφαγα σνίτσελ και ήταν υπέροχο."

Η Μαρία είναι στο Νο.1 του ταμπλό του τουρνουά, όμως αυτό δεν σημαίνει και πως θα έχει εύκολη διαδρομή μέχρι τον τίτλο: "Το να είσαι στην κορυφή του ταμπλό είναι κάτι που ψιλοσυνήθισα τώρα. Αυτό που θέλω όμως να πετύχω εδώ, είναι αυτό που θέλουν και όλες οι άλλες παίκτριες - να φύγω από το τουρνουά με το τρόπαιο. Αυτός είναι ο στόχος, αλλά παρότι είναι ένα 250άρι τουρνουά, είναι πολύ δυνατό τουρνουά. Δεν σημαίνει πως επειδή είμαι στο Νο.1 του ταμπλό θα κερδίσω κιόλας. Υπάρχουν πολλές καλές παίκτριες εδώ και από το πρώτο ματς θα είναι μεγάλη πρόκληση."

Όσο για τους στόχους της για το 2023, η Ελληνίδα τενίστρια είπε: "Ο στόχος μου είναι να κάνω καλύτερες πορείες στα Grand Slams απ' ότι πέρσι και να προσπαθήσω να τερματίσω τη χρονιά στο Top 5, δηλαδή να βρεθώ ξανά στη θέση που είχα κάποτε, που ήταν το Νο.3."

Η Σάκκαρη ήδη έκανε την πρεμιέρα της στο Linz το βράδυ της Τρίτης, κερδίζοντας τη Nuria Parrizas Diaz με 6-1, 7-6 (6). Σήμερα, στις 19:30 ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει τη Varvara Gracheva για μια θέση στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots