Pegula: "Η μητέρα μου ζει από θαύμα, επικοινωνεί δύσκολα, αλλά είμαι ευγνώμων που είναι κοντά μας"

 
Pegula: "Η μητέρα μου ζει από θαύμα, επικοινωνεί δύσκολα, αλλά είμαι ευγνώμων που είναι κοντά μας"
tn team Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 - 16:35

Το συγκλονιστικό κείμενο της Jessica Pegula, που σπάει τη σιωπή της για την περιπέτεια που πέρασε η οικογένειά της τους τελευταίους μήνες.

Όπως διηγείται η Pegula στο κείμενο που έγραψε στο theplayerstribune.com, όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2022, όταν μόλις είχε επιστρέψει στη Φλόριντα από το Παρίσι όπου ήταν για το Roland Garros και έλαβε ένα τηλεφώνημα από την αδερφή της. Εκείνη την ενημέρωσε πως η μητέρα τους είχε πάθει καρδιακή ανακοπή και είχαν καλέσει ασθενοφόρο για να την πάρει στο νοσοκομείο.

"Η αδερφή μου της έκανε ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο στο σπίτι. Της έσωσε τη ζωή. Μπορεί να μην της αρέσει να το λέει και να πιστεύει πως βρέθηκε σ' αυτή την κατάσταση, όμως είναι αλήθεια."

Στη συνέχεια η Pegula μαζί με τον πατέρα της και την αδερφή της, έζησε πρακτικά δυο εβδομάδες αγωνίας στο νοσοκομείο: "Μετά από μια εβδομάδα βγήκε από τη ΜΕΘ, μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί μας, αλλά ακόμα ήταν μακριά από τον καλό της εαυτό. Ήταν δυο μεγάλες εβδομάδες και μετά θα ξεκινούσε η διαδικασία της ανάρρωσης, που γνωρίζαμε ότι θα πάρει πολύ, πολύ χρόνο. Τρεις φίλοι μας γιατροί, αλλά και όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου, μας είπαν πως ήταν ένα θαύμα το ότι βρισκόταν ακόμα μαζί μας."

Η Pegula έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν του γρασιδιού, έπαιξε όμως στο Wimbledon, το οποίο δεν ήθελε να χάσει, αφού ούτε και η μητέρα της το ήθελε. Ταξίδεψε έτσι στην Αγγλία, για ένα από τα πιο δύσκολα τουρνουά της ζωής της. Όπως έγραψε, υπέστη μια λοίμωξη του κόλπου, πιθανώς και από την άσχημη ζωή που έκανε στο νοσοκομείο, ενώ και ψυχολογικά πέρασε δύσκολα, αφού ενώ δεν ήθελε να μιλάει γι' αυτή την περιπέτεια, αναγκάστηκε να διαψεύσει κάποιες φήμες που είχαν βγει για τον θάνατο της μητέρας της.

"Είχα κάποιες καλές νίκες και είμαι περήφανη που μπόρεσα να βγω εκεί έξω και να αγωνιστώ, αλλά δεν ήταν και η καλύτερη εμπειρία αυτό το Wimbledon", έγραψε η Pegula, η οποία έφτασε μέχρι τον 3ο γύρο για 1η φορά στην καριέρα της στο βρετανικό Grand Slam το περσινό καλοκαίρι.

Η μητέρα της βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία ανάρρωσης και βελτιώνεται κάθε μέρα. Αντιμετωπίζει ωστόσο πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως εκφραστική αφασία και μεγάλα κενά μνήμης. Μπορεί να διαβάζει, να γράφει και καταλαβαίνει τι της λένε, αλλά δυσκολεύεται να βρει τις λέξεις για να απαντήσει.

"Είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις και χρειάζεται πολλή υπομονή για να επικοινωνήσεις μαζί της, αλλά ευχαριστώ τον Θεό κάθε μέρα που μπορούμε ακόμα να επικοινωνούμε μαζί της. Οι γιατροί συνεχίζουν να εκπλήσσονται που βρίσκεται σ' αυτό το στάδιο, λαμβάνοντας υπόψη το από που ξεκίνησε. Η αποφασιστικότητά της είναι η κινητήρια δύναμη της κατάστασής της."

Αυτή η περιπέτεια έβαλε σε σκέψεις την Pegula ακόμα και για πρόωρη απόσυρση από το τένις, για να είναι κοντά στην οικογένειά της. Όπως περιέγραψε, της έπεσαν πολύ βαριά όλα μαζί, με τον κόσμο που μπορεί να ρώταγε από ενδιαφέρον αλλά γινόταν αδιάκριτος, τις ευθύνες που έπεσαν πάνω της και το αύριο για τη μητέρα της, που παραμένει άγνωστο παρά τη βελτίωση που δείχνει. Όλα αυτά, έφεραν μια μεγάλη αποφόρτιση όταν κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της στη Γουαδαλαχάρα, στο τέλος της σεζόν, όπου κέρδισε στον τελικό τη Μαρία Σάκκαρη.

"Πριν από τον τελικό έκλαιγα ακατάπαυστα στα αποδυτήρια. Δεν κλαίω εύκολα, όμως το έκανα και ήταν συγκίνηση, ήταν δάκρυα χαράς, γιατί είχα από πριν αυτή την αίσθηση ότι θα κερδίσω. Αφιέρωσα τον τίτλο στη μητέρα μου. Ήθελα να ξέρει πως 6 μήνες μετά, κάθε μέρα που έπαιζα, το έκανα για εκείνη. Αν μπορούσε η ίδια να το παλέψει, μπορούσα και εγώ να συνεχίσω να παίζω. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου έκλαψε. Από όταν ήμουν 7 ήθελα αυτή την καριέρα και παρόλο που οι γονείς μου δεν συμφωνούσαν, καθώς ασχολιόντουσαν με τις επιχειρήσεις και την ιδιοκτησία αθλητικών ομάδων, όμως με στήριξαν και με βοήθησαν. Η μαμά μου άξιζε να με δει να σηκώνω ένα τρόπαιο μετά απ' όσα πέρασε."

Τον προηγούμενο μήνα, η Pegula εξομολογήθηκε πως βίωσε ξανά το ίδιο συναίσθημα, όταν ο παίκτης των Buffalo Bills, Damar Hamlin, έπαθε ανακοπή στο γήπεδο μέσα σε αγώνα. Ένιωσε ακριβώς το ίδιο σφίξιμο στο στομάχι της και ενώ έπρεπε σε 15 λεπτά να βγει στο γήπεδο για να παίξει μικτό διπλό στο Σίδνεϊ για το United Cup, έπαθε μια κρίση πανικού.

"Γνωρίζοντας τι επρόκειτο να περάσουν ο Damar και η οικογένειά του, πληγωνόταν η καρδιά μου. Σκεφτόμουν μονίμως τον χρόνο, όλα έχουν να κάνουν με τον χρόνο. Το ιατρικό προσωπικό και οι εκπαιδευτές που τον βοήθησαν εκείνο το βράδυ, πραγματικά του έσωσαν τη ζωή και ήταν τρομερή στην ανάρρωσή του. Τελικά έπαιξα εκείνο το μικτό διπλό και κερδίσαμε."

Στο Australian Open, η Pegula είχε στο outfit της το Νο.3, προς τιμήν του Damar Hamlin. Όπως είπε το έκανε και για τη μητέρα της, που συνεχίζει να δουλεύει σκληρά για την ανάρρωσή της. Το μέλλον της παραμένει άγνωστο, αλλά η Αμερικανίδα τενίστρια μένει αισιόδοξη και ευγνώμων, που την έχει ακόμα κοντά της.

"Ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά ταυτοχρόνως νιώθω ευλογημένη και τυχερή. Είμαι ευγνώμων που είναι ακόμα κοντά μας, άλλες οικογένειες μπορεί να μην ήταν τόσο τυχερές. Είμαι ευγνώμων ακόμα και για την ευκαιρία που είχε να αντιδράσει και να μπει στο δρόμο της ανάρρωσης, ενώ φαινόταν τόσο αδύναμη την πρώτη εβδομάδα στο νοσοκομείο. Είμαι ευγνώμων που είναι τώρα στο σπίτι και μπορεί να παρακολουθεί τους αγώνες μου. Παλιά δεν τους παρακολουθούσε γιατί την έπιανε νευρικότητα, αλλά τώρα τους βλεπει όλους!"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots