ATP
Fish: "Ανησύχησα για τη ζωή μου"

 
Mardy Fish
Mardy Fish
tennisnews team Τρίτη, 29 Μαϊος 2012 - 7:14

O Mardy Fish έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, κυρίως λόγω της απουσίας του από τα courts, η οποία τρέχει από τις πρώτες μέρες του Απριλίου. Όπως αποκάλυψε ο 30χρονος Αμερικανός, αντιμετώπισε πολλές δύσκολες στιγμές τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα ένα πρόβλημα της καρδιάς του που του προξένησε πανικό και τον τρόμαξε ιδιαίτερα. Μετά την ήττα του από τον Juan Monaco στα προημιτελικά του Μαϊάμι τον περασμένο Μάρτιο, ο Fish βίωσε την πιο τρομακτική εμπειρία - όπως υποστήριξε και ο ίδιος - στη ζωή του:

"Ξύπνησα περίπου στις 3μιση το πρωί, με την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά και στον πολύ γρήγορο ρυθμό των 170-180 παλμών ανά λεπτό. Είχα πανικοβληθεί εντελώς. Νόμιζα ότι θα πέθαινα!", δήλωσε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος Αμερικανός τενίστας, σε συνέντευξή του στη USA Today.

Στη συνέχεια, το Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης είπε πως προχώρησε σε μία σειρά από εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς, όμως κανείς δε μπορούσε να καθορίσει τη δυσλειτουργία της καρδιάς του. "Δε μπορούσα να κοιμηθώ πουθενά αλλού μακριά από το κρεβάτι μου. Δε μπορούσα να κοιμηθώ μόνος μου. Ήταν πολύ τρομακτικό. Κατά τη διάρκεια της επόμενης ημέρας, ήμουν εντελώς καλά. Μπορούσα να λειτουργήσω και να προπονηθώ χωρίς προβλήματα. Κάθε φορά όμως που έπεφτα για ύπνο αρνητικές σκέψεις γέμιζαν το μυαλό μου. Θα συμβεί απόψε αυτό; Θα περάσω ακόμα μια ίδια νύχτα; Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσω να κοιμηθώ".

Η αρρυθμία της καρδιάς του συνέχισε και έτσι ο Fish υποβλήθηκε σε ηλεκτροφυσιολογία διάρκειας δύο ωρών, κοντά στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. "Νιώθω ότι όλα πήγαν καλά και το περιστατικό πλέον ανήκει στο παρελθόν. Είμαι ακόμα στο top10 της παγκόσμιας κατάταξης και ο Νο1 Αμερικανός. Υπάρχει ακόμα αρκετός ευχάριστος χρόνος για μένα. Δε θέλω να κάτσω και να μην αγωνίζομαι όταν είμαι στο Νο10 του κόσμου", ολοκλήρωσε ο Αμερικανός, ο οποίος ευελπιστεί ότι θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις προπονήσεις ώστε να είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο Wimbledon, ή ακόμα καλύτερα στο Queen's Club.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots