ATP
Τίτλοι τέλους για τον Fish (vid)

 
Mardy Fish
Mardy Fish
tennisnews team Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 - 21:31

O Mardy Fish κατέθεσε και την ψυχή του στον τελευταίο αγώνα της επαγγελματικής του καριέρας, προηγήθηκε δύο φορές με σετ και σέρβιρε για τη νίκη απέναντι στο Νο19 της παγκόσμιας κατάταξης, Feliciano Lopez, στο τέλος όμως ο Ισπανός ήταν εκείνος που πανηγύρισε. Ο 33χρονος Αμερικανός γνώρισε την αποθέωση μετά το τέλος της αναμέτρησης. 

Ο Fish αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, καθώς το αυξημένο άγχος του δημιούργησε ακόμα και πρόβλημα στην καρδιά του. Σταμάτησε το τένις για περισσότερο από ένα χρόνο και φέτος αποφάσισε να δουλέψει σκληρά, ώστε να πετύχει μια επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο, πριν σταματήσει την καριέρα του. Τα κατάφερε μια χαρά! 

Πριν από το US Open είχε δώσει μόλις 4 αγώνες στη σεζόν, ωστόσο στάθηκε πολύ καλά. Στον 1ο γύρο νίκησε τον Marco Cecchinato με 3-1 σετ και σήμερα κοίταξε στα μάτια τον Feliciano Lopez και δύο φορές προηγήθηκε με σετ. Σέρβιρε μάλιστα για μια μεγάλη νίκη στο 4ο σετ, ωστόσο ο Ισπανός έκανε τη ανατροπή και επιβλήθηκε με 2-6, 6-3, 1-6, 7-5, 6-3

Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας στην πλούσια καριέρα του Fish, που μπορεί να μην τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά τουλάχιστον τελείωσε με τους δικούς του όρους και όχι από τα προβλήματα υγείας. Ο Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα με 36 winners και 12 άσους, ενώ ο Lopez έφτασε τους 49 winners, 22 εξ αυτών με άσους. 

Ο Fish έχασε τη μεγάλη του ευκαιρία να πάρει το ματς, στο 10ο game του 4ου σετ. Ήταν πάνω με σετ και έκανε ένα μεγάλο break προηγουμένως, που τον έφερε σε θέση ισχύος. Ήταν μπροστά με 5-4 και σέρβιρε για την πρόκριση στον 3ο γύρο του US Open, στην πρώτη του παρουσία σε Grand Slam διοργάνωση εδώ και τρία χρόνια! 

Δυστυχώς για εκείνον, αλλά και τους Αμερικανούς φιλάθλους που γέμισαν το Louis Armstrong Stadium, ο Lopez δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Έκανε το break back την ύστατη στιγμή και ισοφάρισε σε 5-5, για να εκμεταλλευτεί το momentum και να βρει νέο break αργότερα, γράφοντας το 7-5. 

Στο 5ο σετ ο Fish είχε και άλλες ευκαιρίες, κυρίως στο 7ο game, όπου προηγήθηκε με 3-3, 15-40. Δεν αξιοποίησε κανένα από τα δύο διαδοχικά break points και ο Ισπανός έμεινε και πάλι μέσα στον αγώνα. Αμφότεροι οι δύο παίκτες ήταν κουρασμένοι, ο Feli όμως είχε περισσότερες δυνάμεις και κέρδισε τα τρία τελευταία games της αναμέτρησης, για να ολοκληρώσει την ανατροπή έπειτα από 3 ώρες και 11 λεπτά παιχνιδιού. 

Ο Lopez προκρίθηκε στον 3ο γύρο του US Open για 6η διαδοχική χρονιά και θα αντιμετωπίσει είτε τον Milos Raonic, είτε τον Fernando Verdasco. 

Για τον Fish αυτός όπως είπαμε ήταν ο επίλογος μιας "λαμπρής" καριέρας, με αποκορύφωμα τις 3 συμμετοχές σε προημιτελικούς Grand Slam, τους 4 τελικούς σε Masters και τους 6 τίτλους ΑΤΡ. Ο 33χρονος είχε φτάσει στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης τον Αύγουστο του 2011 και την ίδια χρονιά προκρίθηκε στο ATP World Tour Finals. 

Εκτός από τον Lopez, στον 3ο γύρο του US Open πέρασε και άλλος ένας Ισπανός, ο David Ferrer. O 33χρονος Ferru κέρδισε τον Filip Krajinovic στα τρία σετ, έστω και αν δυσκολεύτηκε αρκετά, με 7-5, 7-5, 7-6 (4). Στους "32" θα αντιμετωπίσει τον Jeremy Chardy, που επιβλήθηκε με 7-5, 6-4, 7-6 (1) του Martin Klizan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots