ATP
Σταματάει την καριέρα του ο Lopez (vid)

 
Σταματάει την καριέρα του ο Lopez (vid)
© Barcelona Open Banc Sabadell
tn team Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2023 - 10:26

Μέσα από ένα όμορφο βίντεο, ο Feliciano Lopez ανακοίνωσε πως αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν της καριέρας του.

Στα 41 του χρόνια πια, ο "Feli" ανακοίνωσε πως θα "κρεμάσει" τη ρακέτα του το 2023, αφού πρώτα παίξει σε μερικά από τα αγαπημένα του τουρνουά, ώστε να μπορέσει να πει "αντίο" μέσα από το γήπεδο.

"Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια στο tour, αποφάσισα να βάλω ένα τέλος σε αυτό που μια μέρα φάνταζε απίθανο και κατέληξε στο να είναι το πιο όμορφο και παθιασμένο επάγγελμα στον κόσμο", είπε ο Lopez στο βίντεο που δημοσίευσε.

"Το όνειρο κάθε τενίστα, είναι να μπορέσει να πει αντίο μέσα από το court. Γι' αυτό το λόγο θα παίξω σε κάποια τουρνουά αυτή τη σεζόν. Θέλω να παίξω σε κάποια τουρνουά που για διαφορετικούς λόγους υπήρξαν τα σημαντικότερα για μένα σ' αυτά τα 20 χρόνια", είπε ακόμα ο 41χρονος Ισπανός.

"Το τένις μου έχει δώσει τα πάντα στη ζωή. Πολλά περισσότερα απ' όσα μπορούσε να φανταστεί εκείνο το 5χρονο αγόρι, όταν ο πατέρας του του πήρε μια ξύλινη ρακέτα για τα Χριστούγεννα. Κοιτάζοντας πίσω δεν μπορώ να νιώσω κάτι λιγότερο από ευγνωμοσύνη, για όλα όσα μου έδωσε και μου δίδαξε το τένις", κατέληξε ο Ισπανός, πριν αρχίσει να ευχαριστεί ξεχωριστά τα πρόσωπα-κλειδιά σ' αυτό το όμορφο ταξίδι των δυο δεκαετιών του στο tour. 

Ο Lopez πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το μακρινό 1997, αλλά κάνει γεμάτες σεζόν στο tour από το 2002. Ήταν ένας από τους πιο συνεπής παίκτες όλα αυτά τα χρόνια και ένας από τους 10 ενεργούς τενίστες που έχει φτάσει το ορόσημο των 500 νικών καριέρας.

Τον Μάρτιο του 2015 είχε φτάσει στο Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έχει παίξει σε 4 προημιτελικούς σε Grand Slams, 3 στο Wimbledon (2005, 2008, 2011) και έναν στο US Open (2015). Έχει κερδίσει 7 τίτλους σε διοργανώσεις της ΑΤΡ, ενώ στα διπλά έχει φτάσει μέχρι το Νο.9 και έχει κατακτήσει το Roland Garros το 2016.

Ένα από τα εντυπωσιακότερα επιτεύγματά του, ήταν οι 79 διαδοχικές του συμμετοχές σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργανώσεων, από το Roland Garros του 2002 έως το Australian Open του 2022.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Feliciano Lopez (@felilopezoficial)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots