ATP
Αρνήθηκε να πει "αντίο" ο Fish

 
Mardy Fish
Mardy Fish
tennisnews team Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 - 21:51

O Mardy Fish έχασε το πρώτο σετ, αλλά επιβλήθηκε με 3-1 του Marco Cecchinato και αρνήθηκε να πει "αντίο", στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας του. Ο 33χρονος Αμερικανός, προκρίθηκε για 10η φορά στον 2ο γύρο του US Open και εκεί θα αντιμετωπίσει τον Feliciano Lopez. Στον 2ο γύρο πέρασε και ο Jo-Wilfried Tsonga.

Ο Fish έχει ανακοινώσει εδώ και μερικούς μήνες πως θα "κρεμάσει" τη ρακέτα του, όταν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Grand Slam της πατρίδας του, το US Open. Σήμερα δεν ήρθε αυτή η μέρα, καθώς ο έμπειρος Αμερικανός τενίστας νίκησε τον Marco Cecchinato, με 6-7 (5), 6-3, 6-1, 6-3.

Ο Fish, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια αντιμετωπίζει πολύ σημαντικά προβλήματα που εμπόδισαν την καριέρα του, προηγήθηκε νωρίς στον αγώνα με break, κάνοντας το 3-1. Παρόλα αυτά ισοφαρίστηκε και το 1ο σετ οδηγήθηκε στο tie-break. Εκεί απώλεσε ξανά σημαντικό προβάδισμα, με mini-break αυτή τη φορά, και ο Ιταλός το κατέκτησε με 7-5, για να προηγηθεί με σετ.

Ο Cecchinato αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε κυρίως ταμπλό Grand Slam στην καριέρα του, ωστόσο ήταν υπολογίσιμος αντίπαλος, καθώς διανύει την καλύτερή του σεζόν και πρόσφατα "έσπασε" το Top100 για πρώτη φορά.

Ο Fish πάντως ήταν πολύ καλύτερος στο υπόλοιπο του αγώνα και παρά το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί σε ελάχιστους αγώνες φέτος, είχε αντοχές και δυνάμεις. Εκμεταλλεύτηκε τα 6 από τα 9 break points που δημιούργησε στα τρία επόμενα σετ, για να φτάσει στην ανατροπή χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα, έπειτα από 2 ώρες και 52 λεπτά αγώνα.

Ο 33χρονος πλέον Fish, προκρίθηκε για 10η φορά στον 2ο γύρο του US Open. Στη Νέα Υόρκη έχει δώσει τον έναν από τους 3 προημιτελικούς που έχει σε Grand Slam διοργανώσεις στην καριέρα του, το 2008. Τις 3 τελευταίες φορές που αγωνίστηκε, το 2010, το 2011 και το 2012, είχε φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο.

Στον επόμενο γύρο ο Αμερικανός θα έχει δύσκολο έργο και οι πιθανότητες να δώσει και τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του αυξάνονται σημαντικά. Θα αντιμετωπίσει τον Feliciano Lopez, που νίκησε τον Nikoloz Basilashvili με 7-6 (5), 6-1, 6-3. Ο Ισπανός έβγαλε 11 άσους και αξιοποίησε τα 6 από τα 13 break points που δημιούργησε.

Εντυπωσιακός ήταν στην πρεμιέρα του ο Jo-Wilfried Tsonga, που νίκησε με συνοπτικές διαδικασίες τον Jarkko Nieminen, με 6-3, 6-1, 6-1. Ο Γάλλος πέτυχε 16 άσους και συνολικά είχε 38 winners, έναντι 16 του Φινλανδού. Στον 2ο γύρο ο Tsonga θα αντιμετωπίσει τον Marcel Granollers, που κέρδισε με το επίσης εντυπωσιακό 6-2, 6-3, 6-1 τον Lukas Lacko.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots